Χίος: Ηχηρό όχι στην κατασκευή νέας δομής προσφύγων

 

Μετά από μια συνεδρίαση έξι ωρών το δημοτικό συμβούλιο Χίου απέρριψε χθες με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη για δημιουργία νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή "Μπαμπακιές" .

Έτσι μπαίνει τέλος σε κάθε συζήτηση για δημιουργία δομής ταυτοποίησης, καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα πρότυπα της Σάμου.

Υπέρ της πρότασης του Δημάρχου ψήφισαν 13 δημοτικοί σύμβουλοι και κατά 29. Συγκεκριμένα κατά της πρότασης ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, καθώς επίσης ο πρόεδρος της κοινότητας Αναβάτου Γιώργος Φιστές, ο ανεξάρτητος Χάρης Μπουρνιάς και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Ζαννής Ζαννίκος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων στην αντιπολίτευση εξαπέλυσαν ομαδικά πυρά κατά της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι οι κινήσεις της δεν συνάδουν με την προγενέστερη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία συνάφεια μεταξύ του κλεισίματος της ΒΙ.ΑΛ. και της δημιουργίας νέας δομής.

Περισσότερα σε Ειδήσεις