Σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Ναύπακτο. Λίγο αργότερα, ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του πρώτου σεισμού εντοπίστηκε στα 11 χλμ ανατολικά- νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου και το εστιακό βάθος ήταν στα 6 χλμ.

«Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 βαθμών, έγινε στην περιοχή της Ναυπακτίας στις 5.36, και ήταν ιδιαίτερα αισθητός από τους κατοίκους. Είναι η ίδια περιοχή όπου τα Χριστούγεννα είχαμε πάνω από 100 σεισμούς. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Είχαν προηγηθεί 6-7 σεισμοί μικρότερης έντασης», είπε στο Mega ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Νέος σεισμός

Στις 6:38 σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 13 χλμ. ανατολικά της Ναυπάκτου και το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 8 χλμ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έως τις 7:00 σήμερα το πρωί δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις. Πάντως, οχήματα της Πυροσβεστικής από το Αίγιο και την Ναύπακτο εξακολουθούν να πραγματοποιούν περιπολίες για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από την σεισμική δραστηριότητα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις