Ελισάφ: «Αδόκιμη η επιβολή αυστηρότερων μέτρων στα Ιωάννινα»

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, τοποθετήθηκε με γραπτή του δήλωση για τις συζητήσεις της επιτροπής για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στην περιοχή

Ως «αδόκιμη» χαρακτηρίζει την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στα Ιωάννινα μέσα από γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει πως μπορεί μεν τα Ιωάννινα να έχουν παρουσιάσει μια αυξητική επιδημιολογική εικόνα ωστόσο δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας της περιοχής.

Ο ίδιος τονίζει πως το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η τήρηση των ήδη υφιστάμενων μέτρων από τους πολίτες.

Από την άλλη πλευρά, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης δικαιολογεί την αυξητική τάση του ιικού φορτίου της περιοχής στις διακομιδές που πραγματοποιούνται από τη γειτονική Αλβανία και απευθύνει έκκληση προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να λάβουν υπ' όψιν τους τα πραγματικά δεδομένα της περιοχής και ύστερα να προχωρήσουν στη λήψη των ανάλογων αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται, πως σήμερα θα ανακοινωθούν οι επίσημες εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τα νέα μέτρα που αναμένεται να επιβληθούν.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Ιωαννίνων

«Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται όχι μόνο στα όρια του Δήμου αλλά σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Το γεγονός αυτό μας ανησυχεί και απαιτεί την σχολαστική και πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων που είναι σε ισχύ.

Τα δύο νοσοκομεία της πόλης δεν δέχονται ιδιαίτερη πίεση στις Μονάδες Λοιμωδών και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα ένα μέρος της υφιστάμενης πίεσης είναι εισαγόμενη και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους αρμόδιους.

Η αδόκιμη διαρροή πληροφοριών μετά την συνεδρίαση μιας επιστημονικής επιτροπής δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων. Σε κάθε περίπτωση σημασία δεν έχει η επιβολή μέτρων αλλά η τήρηση τους.

Ο Δήμος Ιωαννιτών παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση για την τήρηση των μέτρων ώστε να περιοριστεί η διάδοση του ιού».  

Περισσότερα σε Ειδήσεις