Ο δήμος Ναυπλιέων καταγγέλλει ρύπανση στον Αργολικό κόλπο

Ο δήμος Ναυπλιέων κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά για ρύπανση στον Αργολικό κόλπο 

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου απευθύνθηκε σήμερα ο δήμος Ναυπλιέων καταγγέλλοντας ρύπανση στον Αργολικό κόλπο. Ειδικότερα, μέσα από σχετική του ανακοίνωση ο δήμος κάνει λόγο για «σοβαρή και εκτεταμένη ρύπανση της θάλασσας, από τον αγωγό διάθεσης των λυμάτων της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Άργους – Ναυπλίου, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία , το περιβάλλον και επίσης είχε ως συνέπεια το φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας στην ευρύτερη περιοχή».

Μέσα από τη μηνυτήρια αναφορά ο δήμος ζητά από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου για τη ρύπανση αυτή και την παραπομπή τους ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων.

Ακόμη, ο δήμος αναφέρει σε ανακοίνωση του πως θα απευθυνθεί ενώπιον κάθε αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής, όχι μόνο για την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων, αλλά και για τον καθημερινό έλεγχο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Άργους – Ναυπλίου, από τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να μη υπάρξουν αντίστοιχα φαινόμενο στο μέλλον.

Περισσότερα σε Ειδήσεις