Ρόδος: Απότομη έξαρση κρουσμάτων-Κλειστές δημοτικές υπηρεσίες

 

Κλειστό είναι σήμερα το Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου και οι Οικονομικές Υπηρεσίες ώστε να πραγματοποιηθεί ενδελεχής απολύμανση των χώρων. Στο μεταξύ πλήθος πολιτών συρρέει  στα καθορισμένα σημεία για να υποβληθούν σε τεστ.

Αναλυτικότερα, στο Δήμο της Ρόδου βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία απολύμανσης έπειτα από τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όπως επίσης και στα Δικαστήρια, ενώ η απότομη έξαρση των κρουσμάτων έχει θορυβήσει τους πολίτες για το αν έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κλείνει το Πταισματοδικείο για 5 ημέρες

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr το Δικαστικό Μέγαρο επρόκειτο να ξεκινήσει τη λειτουργία του με μία ώρα καθυστέρηση, για καθαρά προληπτικούς λόγους, καθώς συγγενικό πρόσωπο α’ βαθμού υπαλλήλου, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, ωστόσο με νεότερη σημερινή απόφαση, κρίθηκε επιβεβλημένο να κλείσει το Πταισματοδικείο για 5 ημέρες. Η υπάλληλος έχει τεθεί ήδη σε καραντίνα, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για την πραγματοποίηση τεστ σε συναδέλφους της.

Έκκληση του Δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη

''Έκρινα σωστό αυτή την ώρα να επικοινωνήσω μαζί σας, με όλους τους Ροδίτες, γιατί το καθήκον που επιτελώ με τη δική σας εντολή, με υποχρεώνει να είμαι χρήσιμος και όχι ευχάριστος. Μερικές καθαρές κουβέντες, λοιπόν.

Η επιδημιολογική εξέλιξη στο νησί μας, δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Η πανδημία, όχι μόνο είναι ακόμη εδώ, αλλά δείχνει και τα δόντια της. Αυτό σημαίνει πως τα υφιστάμενα μέτρα δεν λειτουργούν, κι αν δεν αντιστραφεί αυτή η τάση, θα πάμε αναγκαστικά και σε περισσότερους περιορισμούς. Αυτό δεν το θέλει κανένας μας. Αλλά είναι μόνο στο χέρι μας, να το αποφύγουμε. Με αυτοπειθαρχία, με πλήρη ατομική ευθύνη, ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ. Και ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ.

Η κόπωση είναι κατανοητή. Όμως τώρα υπάρχει εμβόλιο. Πρέπει να πειθαρχήσουμε στον λίγο χρόνο που απομένει, μέχρι να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας. Μόνο με πειθαρχία θα κάνουμε τα μέτρα να λειτουργήσουν, ώστε να απαλλαγούμε το συντομότερο από αυτά. Δεν υπάρχει ούτε άλλος δρόμος, ούτε άλλος τρόπος. Ούτε η άρνηση, ούτε οι θεωρίες συνομωσίας θα μας λύσουν το πρόβλημα. Η πειθαρχία, που θα επιβάλλει ο καθένας μας στον εαυτό του, θα το κάνει.

Απευθύνω έκκληση σε όλες και όλους, και ειδικά στα νιάτα της Ρόδου: Δώστε τον καλό αγώνα, για να πάρουμε πίσω την ελευθερία μας. Αυτό είναι το χρέος που όλοι μαζί, και η νεολαία και οι ενήλικες, πρέπει να φέρουμε σε πέρας. Νοιαζόμενοι ο ένας για τον άλλο, για την οικογένειά μας, για τους γηραιότερους και τους ευπαθέστερους, για τον γείτονά μας, για τον συμπολίτη μας. Και όλοι μαζί για το νησί μας.

Με αταξία και αδιαφορία δεν κερδήθηκε ποτέ κανένας πόλεμος. Η πειθαρχία, είναι η μεγάλη αρετή των νικητών.

Ας αποδείξουμε άλλη μια φορά πως εδώ, στη Ρόδο, ξέρουμε μόνο να νικάμε!''

Περισσότερα σε Ειδήσεις