Δραπετσώνα: Συνάντηση Βρεττάκου-Μιχαηλίδου. Ένταξη ευάλωτων πολιτών στο «Στέγαση και Εργασία»

 

Συνάντηση του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου με την Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου για το χρόνιο πρόβλημα διαμονής κατοίκων της περιοχής σε κοντέινερ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει καθημερινά προβλήματα δημοτών ο κ. Χρ. Βρεττάκος υποδέχθηκε την Υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον καταυλισμό των κοντέινερ και συζήτησαν ενδελεχώς για τις επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και η αρμόδια Υφυπουργός συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η από κοινού συνεργασία ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να μετεγκατασταθούν από εκεί και να συνεχίσουν τη ζωή τους κάτω από καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με την υφυπουργό οι εν λόγω δημότες θα ενταχθούν στο νέο θεσμοθετημένο πλέον πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» που διασφαλίζει μεταξύ άλλων κατοικία και οικοσκευή για δύο χρόνια και ταυτόχρονα επιδοτούμενη θέση εργασίας.

Η κα Μιχαηλίδου μετά την επίσκεψή της δήλωσε: Επισκέφτηκα την περιοχή για να συζητήσω με τους δημότες Κερατσινίου-Δραπετσώνας τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, ώστε να βοηθήσουμε ουσιαστικά και στοχευμένα, όπως ακριβώς οφείλει και πράττει η Πολιτεία.

Πριν από δύο μήνες θεσμοθετήσαμε ως πάγια πολιτική του Υπουργείου μας το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», με το οποίο στηρίζουμε ενεργά την επανένταξη των αστέγων συμπολιτών μας στην κοινωνική και οικονομική ζωή παρέχοντάς τους επιδότηση ενοικίου για διάστημα 24 μηνών, καθώς και κάλυψη δαπανών για οικοσκευή και λοιπές λειτουργικές ανάγκες του νοικοκυριού, με στόχο την άμεση κάλυψη της βασικής στεγαστικής τους ανάγκης αλλά και την προετοιμασία τους για την ενεργό συμμετοχή τους στο εργασιακό και επιχειρηματικό δυναμικό της χώρας.Σχετικά με το δεύτερο αυτό σκέλος, έχουμε προβλέψει υπηρεσίες ενεργοποίησης, επαγγελματικής κατάρτισης και προώθησης στην εργασία, που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιδότηση μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, καθώς και επιδότηση για τη δημιουργία επιχείρησης.

Είμαστε σε συζητήσεις με το συναρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον ΟΑΕΔ για ένταξη σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και μοριοδότηση συμμετοχής σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και λήψης υπηρεσιών εργασιακής συμβουλευτικής, αντιστοίχως.''

Περισσότερα σε Ειδήσεις