Γρ. Σταμούλης: Να γίνει Κέντρο Αναφοράς covid-19 το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης ζητά να γίνει το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, Κέντρο Αναφοράς για τον κορονοϊό και απέστειλε έγγραφο αίτημα στον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό. 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης μετά την επίσκεψη, που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου το πρωϊ,  στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, απέστειλε έγγραφο στον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό,(αριθμ. Πρωτ: 2920/22.2.2021) με το οποίο αιτείται να εγκριθεί άμεσα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων ως Κέντρο Αναφοράς covid – 19.

«Σας γνωρίζουμε, ότι τον Μάρτιο του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και με την προοπτική, ότι το Κ.Υ. Μεγάρων θα γίνει κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό, ο Δήμος δημιούργησε, σε συνεργασία με το Κ.Υ Μεγάρων, εντός του κτιρίου αυτού, χώρο για την υποδοχή και την εξέταση υπόπτων κρουσμάτων κορονοϊού.  Δυστυχώς όμως το Κ.Υ Μεγάρων δεν συμπεριελήφθη στα κέντρα αναφοράς για τον κορονοϊό, που ανακοινώθηκαν τότε.

Με το σχετικό, από τις 21 Οκτωβρίου 2020, είχαμε επισημάνει την ανάγκη, όπως το Κ.Υ Μεγάρων γίνει κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό και να διενεργούνται σε αυτό τα σχετικά τεστ. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κρίνεται αδήριτη η ανάγκη να ικανοποιηθεί το παραπάνω αίτημα.

Παρακαλούμε, όπως προβείτε στις άμεσες και αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου το Κ.Υ Μεγάρων να γίνει κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό, για να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες του Δήμου, να κάνουν δωρεάν τα τεστ κορονοϊού σε αυτό.

Με την βεβαιότητα, ότι θα ικανοποιήσετε, το ταχύτερο δυνατόν, το δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Σχετικά με την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε:

«Ελπίζω σύντομα να υπάρξει δυνατότητα εμβολιασμού μεγαλύτερου αριθμού συμπολιτών  από τα δύο εμβολιαστικά κέντρα, που ήδη λειτουργούν στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο Κέντρο Υγείας, γεγονός που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αγοραζομένων από την Κυβέρνηση εμβολίων, να προσληφθούν σύντομα οι δύο Γιατροί  σύμφωνα με την προκήρυξη που Υπάρχει και επιπροσθέτως να εγκριθεί άμεσα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και ως Κέντρο Αναφοράς κρουσμάτων κορονοϊού.

Διαπίστωσα ιδίοις όμασι την τιτάνια προσπάθεια, που καταβάλλεται από το σύνολο του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και από τους Διοικητικούς Υπαλλήλους του Κέντρου Υγείας Μεγάρων εκφράζοντας την ευαρέσκειά μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια προς όλους.»

Περισσότερα σε Ειδήσεις