Έκκληση απηύθυνε ο δήμαρχος Ιωαννίνων προς τους πολίτες για τη τήρηση των μέτρων

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες για τη τήρηση των υφιστάμενων μέτρων

Με τα Ιωάννινα να «φλερτάρουν» συνεχώς με μια πιθανή εφαρμογή αυστηρών μέτρων καθώς στην περιοχή παρουσιάζεται σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το να βρεθούμε στο «κόκκινο» υγειονομικά δεν θα προσφέρει τίποτα. Σημασία έχει όχι να λαμβάνουμε μέτρα αλλά να υλοποιούμε τα μέτρα. Είμαι σε καθημερινή επικοινωνία με τους επιστήμονες που αποφασίζουν και όπως προκύπτει στην περιοχή καταγράφεται σημαντικός αριθμός μεταλλαγμένων στελεχών (βρετανική μετάλλαξη). Ήδη υπάρχει εξορθολογισμός των διακομιδών από την γειτονική Αλβανία ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα κι αυτό είναι σημαντικό για την περιφέρεια».

Αφορμώμενος από τη διασπορά κρουσμάτων που εντοπίστηκε Νοσοκομείο Χατζηκώστα έθιξε την αναγκαιότητα «για την θωράκιση του συστήματος υγείας να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί», ενώ πρόσθεσε πως «είναι αδιανόητο να νοσούν γιατροί και να μεταδίδουν τον ιό σε ασθενείς».

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων το βράδυ θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο ο οποίος επισκέπτεται τα Γιάννενα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις