Δήμος Τήλου: Η «Ήριννα της Τήλου» που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Βέλγων

 

Οι φρέσκες ιδέες της δημοτικής αρχής Τήλου σε συνδυασμό με το μεράκι των κατοίκων της και το πνεύμα αλληλεγγύης που διακατέχει το νησί , δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ένα όραμα να λάβει ''σάρκα και οστά''. 

Ο Δήμος Τήλου μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για την  ουσιαστική ένταξη των προσφύγων στο νησί και μια ακόμα δράση προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η δημιουργία της «Ήριννας της Τήλου» .

Ο ιδιαίτερος ζήλος και η πρωτοφανής αντιμετώπιση που επέδειξε ο Δήμος Τήλου απέναντι στην προστασία και αποκατάσταση των προσφύγων προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών Ευρωπαϊκών φορέων και ιδιωτών, οι οποίοι μετέβησαν στο νησί προκειμένου να εξετάσουν τρόπους αντιμετώπισης του μεταναστευτικού και τους προξένησε ενθουσιασμό η ιδέα ενός τοπικού τυροκομείου, το οποίο δεν άργησε να υλοποιηθεί.

Η επένδυση βοηθήθηκε από ένα μικρό Δήμο της Ελβετίας, τον Μενιέ, κοντά στην Γενεύη, που συγκέντρωσε τα χρήματα που απαιτούνταν για την έναρξη της εμπορικής δραστηριότητας.

Δημιουργήθηκε με τον τρόπο αυτό μια Κοιν.Σ.Επ. με κύριους μετόχους κάτοικους του νησιού, πρόσφυγες και μετανάστες και με την αμέριστη σύμπραξη του Δήμου Τήλου, του Ελβετικού Δήμου Μενιέ και της εταιρείας Belgomilk, η οποία παρείχε εξ ολοκλήρου τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο συνεταιρισμός γαλακτοκομικών προϊόντων του νησιού έγινε πραγματικότητα και έλαβε την επωνυμία «Ήριννα Τήλου».

Επόμενο βήμα είναι η «Ήριννα» να αποκτήσει κωδικούς παραγωγού, να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και να λάβει την πιστοποίηση της γεωγραφικής περιοχής. Το έργο έγινε υπό την αμέριστη φροντίδα της Δημάρχου Τήλου Μαρίας Καμμά Αλειφέρη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις