Δ. Ηλιούπολης για πτώσεις δέντρων: Αποζημίωση παθόντα μέχρι 1.000 ευρώ

 

Ο Δήμος Ηλιούπολης είναι ένας από τους Δήμους που έχει συμβληθεί με ασφαλιστική εταιρία για την κάλυψη ζημιών, μεταξύ άλλων και από πτώση δέντρων επί των κοινοχρήστων χώρων και του οδικού δικτύου της πόλης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα ακόλουθα: Η ασφαλιστική εταιρία καλύπτει τον παθόντα μέχρι ποσού χιλίων (1000) ευρώ ανά συμβάν. Για να κινηθεί η σχετική διαδικασία, ο παθών υποβάλλει αίτηση στο τμήμα Πρασίνου του Δήμου, με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το συμβάν, όπως βεβαίωση αστυνομίας ή πυροσβεστικής, σχετικές φωτογραφίες, κλπ. Ο Δήμος διαβιβάζει τα έγγραφα στην ασφαλιστική εταιρία, που αποφασίζει για την αποζημίωση και το ύψος της και στη συνέχεια ενημερώνεται αρμοδίως ο αιτών.

Στην περίπτωση και μόνο, που η ζημιά υπερβαίνει το ποσόν που καταβάλλει η ασφαλιστική εταιρία και στο πλαίσιο της προστασίας των Δημοτών για τις ζημιές που έγιναν από αντικειμενική ευθύνη του Δήμου, είναι δυνατόν να ακολουθηθεί η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Μετά από αίτηση του Δημότη προς την Οικονομική Επιτροπή με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά καθώς και αποδεικτικό του ποσού της ασφαλιστικής αποζημίωσης, μετά από γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, η Οικονομική επιτροπή αποφασίζει για την αποδοχή ή όχι του αιτήματος και του ποσού που θα καταβληθεί.

Η πρόσφατη δοκιμασία της πόλης μας από τις επιπτώσεις της χιονόπτωσης έδωσε αφορμή σε κάποιους για φλύαρες δημοσιεύσεις προς αναζήτηση δημοσιότητας και απόπειρες επίδειξης γνώσης και πολυπραγμοσύνης σε θέματα, που ως συνήθως παντελώς αγνοούν.

Είναι κατανοητή και διασκεδαστική η φιλοδοξία αυτοπροβολής, αλλά η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από παραπληροφόρηση, αλλά από πλήρη και έγκυρη ενημέρωση, που παρέχεται μόνο από τον Δήμο και τις υπηρεσίες του.

Περισσότερα σε Ειδήσεις