Καταστήματα με πόρτες ανοιχτές την Κυριακή στον Δ. Μεγαρέων. Υπέρ ο δήμαρχος – Κατά ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων  

 

Όλες τις Κυριακές του χρόνου θα μπορούν να λειτουργούν καταστήματα τροφίμων στον Δήμο Μεγαρέων, λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως τουριστικής, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και με την προϋπόθεση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού. Η αρχή θα γίνει από αυτήν την Κυριακή. Βέβαια, οι απόψεις επί του θέματος κάθε άλλο παρά συγκλίνουσες είναι.

Υπάρχει μερίδα επαγγελματιών - κυρίως του κλάδου τροφίμων- που επικροτεί και στηρίζει την απόφαση, υπάρχει όμως κι αυτή που εκφράζει δυσαρέσκεια διότι με μια Κυριακή δεν σώζεται η κατάσταση και απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης.

Σε δηλώσεις του στο kedenews ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την απόφαση που επιτέλους ενεργοποιήθηκε καθώς προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία.

Ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής: ‘’Ο δήμος μας εντάσσεται στις τουριστικές περιοχές και η απόφαση αυτή αναμένεται να προσφέρει ανακούφιση σε ντόπιους επαγγελματίες.

Όλη αυτήν την περίοδο τα καταστήματα έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα λόγω κορονοϊού, γι΄αυτό και αναζητούνται λύσεις που θα τους προσφέρουν σημαντική βοήθεια για να επιβιώσουν.

Από αυτήν την Κυριακή θα λειτουργήσουν με κανονικό ωράριο από 07:00 έως 17:30 μ.μ. όλα τα κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία και οπωροπωλεία της πόλης μας δίνοντας έτσι μια ευκαιρία στις επιχειρήσεις να καλύψουν απώλειες και χαμένο χρόνο’’.

 

Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων: Εμείς δεν συμφωνήσαμε με αυτή την απόφαση

 

Από την άλλη ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων δεν τάσσεται υπέρ του ανοίγματος καθώς πάγια είναι η θέση του περί μη λειτουργίας την Κυριακή η οποία πρέπει να είναι αργία.

Το kedenews επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννη Δρίτσα, ο οποίος μας ξεκαθάρισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων δεν συμφωνεί με αυτήν την απόφαση και πως πρόσφατα είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά επ’ αυτού. Το ‘’πράσινο φως’’ έδωσε η Π.Ε. Δυτικής Αττικής καθώς το επιτρέπει η Νομοθεσία αλλά ο Σύλλογος δεν έλαβε κανένα ενημερωτικό -επί του συγκεκριμένου θέματος- mail, μήτε από την Περιφέρεια μήτε από τον Δήμο. Μάλιστα ανέφερε ότι θα συνεδριάσουν εντός των επόμενων ημερών για να καθορισθούν οι επόμενες κινήσεις τους.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις