Ένας γάμος με 200 άτομα και η παραβίαση των μέτρων «κοκκίνησαν» τη Μαλεσίνα

Από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου η περιοχή της Μαλεσίνας βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρού lockdown

Από χθες Κυριακή, οι κάτοικοι της Μαλεσίνας βρίσκονται αντιμέτωποι με αυστηρότερα μέτρα καθώς όπως φαίνεται όχι μόνο δεν τηρούσαν τα βασικά μέτρα προστασίας αλλά διοργάνωναν γαμήλιες τελετές με πάνω από 200 άτομα. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες ανοιχτές ήταν οι καφετέριες της περιοχής όπου ηλικιωμένοι και νεαροί έβλεπαν αγώνες ποδοσφαίρου παρά την απαγόρευση.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την εκτόξευση των ενεργών κρουσμάτων στην περιοχή αλλά και στο ευρύτερο δήμο Λοκρών καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ ο αριθμός των κρουσμάτων μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 186.

Ο γάμος με τα 200 άτομα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν «ήταν ο ένας δίπλα στον άλλον. Δεν φορούσαν μάσκες οι περισσότεροι. Ήταν πάνω από 200 άτομα!».

Στον γάμο ήταν παρών και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κώστας Μάρκου, ο οποίος δήλωσε πως ήταν θετικός κατά την διάρκεια του γάμου αλλά ο ίδιος δεν το γνώριζε και το έμαθε μετά. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει και ότι υπήρχαν ανοιχτές καφετέριες και ο κόσμος πήγαινε κανονικά σε αυτές για να παρακολουθήσει αγώνες ποδοσφαίρου.

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη Μαλεσίνα

Από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 6 το πρωί για λόγους Δημόσιας Υγείας ισχύουν τα εξής:

  1. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (εντός μόνο της ΔΕ Μαλεσίνας, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).
  2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της ΔΕ Μαλεσίνας για λόγους υγείας.
  3. Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία ιχθυοπωλεία) φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.
  4. Η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλων των λοιπών εκπαιδευτικών δομών (εκτός σχολείων ειδική αγωγής). Η διενέργεια μαθημάτων θα γίνεται μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας (τηλε-εκπαίδευση).
  5. Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
  6. Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
  7. Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
  8. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λοκρών για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της ΔΕ Μαλεσίνας και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  9. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  10. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων ΔΕ Μαλεσίνας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις