Ελασσόνα: Τουλάχιστον 20 μετασεισμοί - Αποκολλήθηκε βράχος στα Μετέωρα

Περισσότεροι από 20 μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ μετά τον τελευταίο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ελασσόνα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των γύρω περιοχών

Οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους και διαμένουν σε ξενοδοχεία αλλά και σκηνές που έχουν στηθεί σε γήπεδα. Μερικοί μάλιστα, προτίμησαν να περάσουν τη νύχτα και μέσα στα αυτοκίνητά τους για να προστατευτούν από το κρύο.

Αποκολλήθηκε βράχος στα Μετέωρα

Το «χτύπημα των Ρίχτερ» είχε ως αποτέλεσμα να αποκολληθεί ένας μεγάλος βράχος στα Μετέωρα. Σύμφωνα με το tameteora.gr, ο βράχος αποκολλήθηκε από την περιοχή της Μικρής Αϊάς μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και έπεσε σε απόσταση λίγων μέτρων από σπίτια, αλλά και από τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Περιοχές χωρίς ρεύμα από τον ισχυρό μετασεισμό

Από τον ισχυρό σεισμό χωρίς ρεύμα έμειναν οι κάτοικοι σε αρκετά χωριά της περιοχής. Συγκεκριμένα τα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του δήμου Ελασσόνας, έμειναν στο σκοτάδι καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο από τις σεισμικές δονήσεις και τις πτώσεις χαλασμάτων από παλιά σπίτια. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στα χωριά μεταφέρθηκε κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο προσέφερε κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στους κατοίκους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις