Νίκη Κεραμέως για τo ΑΠΘ: «Εφαρμόστηκε ο νόμος»

 

Ο νόμος εφαρμόστηκε κι η ομαλότητα επανέρχεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που ξεκινά εκ νέου την λειτουργία του, υποστήριξε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την εκκένωση της κατάληψης.

Παράλληλα, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα των σχολείων, και συνέδεσε την παράταση του lockdown με τα καλέσματα και τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις.

«Εφαρμόστηκε ο νόμος»

Ειδικότερα η κ. Κεραμέως, σχολιάζοντας την εκκένωση του ΑΠΘ ανέφερε: «Ο νόμος εφαρμόστηκε, η ομαλότητα επανέρχεται στο πανεπιστήμιο . Ήδη το πανεπιστήμιο ξεκινάει εκ νέου τη λειτουργία του και το λέω αυτό γιατί δυστυχώς εξαιτίας της κατάληψης είχε φτάσει σε σημείο να πρέπει να διακόψει κάθε διοικητική του λειτουργία με απόφαση Συγκλήτου. Για παράδειγμα δεν μπορούσε το Αριστοτέλειο να ολοκληρώσει την κινητικότητα των υπαλλήλων που γίνεται για όλους τους φορείς του δημοσίου επειδή τελούσε σε κατάληψη. Προχωράμε λοιπόν μπροστά, η ομαλότητα επανέρχεται στο πανεπιστήμιο και ο νόμος εφαρμόζεται».

Παράλληλα χαρακτήρισε «θλιβερή», «διχαστική» και «πολωτική», τη δήλωση Κυρίτση, ότι «με αστυνομία στα πανεπιστήμια κάθε εβδομάδα θα έχουμε σκηνικά Νέας Σμύρνης».

Lockdown και διαδηλώσεις

Η κ. Κεραμέως συνέδεσε ταυτόχρονα την παράταση του lockdown με τις διαδηλώσεις, λέγοντας: «Καταλαβαίνουμε όλοι απόλυτα ότι υπάρχει κόπωση από όλο το πληθυσμό, όλοι οι πολίτες της χώρας έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες είμαστε όμως στην τελική ευθεία και αυτές τις προσπάθειες οφείλουμε να τις θωρακίσουμε όλοι μαζί. Αλλά κάθε μέρα που γίνεται και από μια διαδήλωση αυτό απομακρύνει την επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονικότητα και πόσο μάλλον εν προκειμένω και στο άνοιγμα των σχολείων στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο».

Πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε καμία εισήγηση των ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σχολείων και για αυτό το λόγο λεω ότι με τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες κάθε μέρα που καλεί κάποιος σε μαζικές διαδηλώσεις αυτό απομακρύνει την επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονικότητα».

Η ίδια απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί η σχολική χρονιά και τον Ιούλιο, λέγοντας πως πιθανόν να γίνει «μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους μέχρι τέλος Ιουνίου».

«Αδιανόητη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ»

Η Νίκη Κεραμέως, χαρακτήρισε «αδιανόητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ», επειδή «καλούσε σε διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη» εν μέσω πανδημίας, και κατηγόρησε βουλευτές του για έκνομες ενέργειες, επειδή «πήγαν να υποστηρίξουν την κατάληψη στο ΑΠΘ», και δήλωσαν «ότι θα αγωνιστούν για να μην εφαρμοστεί ο νόμος».

Περισσότερα σε Ειδήσεις