Λέσβος: Aνησυχεί η διασπορά κρουσμάτων στο χωριό Αγία Παρασκευή

 

Αναστάτωση επικρατεί στο χωριό Αγία Παρασκευή της Λέσβου, στο οποίο εντοπίσθηκαν 37 κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά τα 22 καταγράφηκαν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ζαχάρειο» και τα 15 αφορούν τρόφιμους.

Το σύνολο των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είναι πολύ καλά στην υγεία τους και μόνο τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, καθώς είναι πολύ μεγάλης ηλικίας, αλλά και αυτοί αναμένεται να πάρουν εξιτήριο πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Στέφανο Αποστόλου, στο σύνολο των ασθενών του ιδρύματος που ασθένησαν είχε γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου και σε κάποιους από αυτούς και η δεύτερη δόση. «Οι γιατροί αναφέρουν ότι το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί θα τους βοηθήσει ώστε τα συμπτώματα της ασθένειας να είναι ήπια» καταλήγει ο κ. Αποστόλου.

Την ίδια ώρα, στην κοινότητα της Αγίας Παρασκευής των περίπου 1.800 κατοίκων, έχουν εντοπισθεί 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκονται και άτομα που εργάζονται στον τοπικό συνεταιρισμό, τρεις εργαζόμενες του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, καθώς και ένα παιδί που πηγαίνει στον παιδικό σταθμό της περιοχής.

Ανάμεσα στα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται και στέλεχος του Συνεταιρισμού, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει δύο τουλάχιστον rapid  test και ήταν αρνητικά.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων 

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των 68 μοριακών τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό τη Δευτέρα.

Συνεργεία του ΕΟΔΥ σε Καλλονή και Αγία Παρασκευή

Σήμερα συνεργείο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Καλλονή έξω από το Δημοτικό Θέατρο για την πραγματοποίηση μοριακών τεστ στο γενικό πληθυσμό.

Την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν εκ νέου μαζικά τεστ στην Αγία Παρασκευή ώστε να υπάρξει καλύτερη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του χωριού.

ΠΗΓΗ: stonisi.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις