Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει με το πέταγμα του χαρταετού - Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά

Με περιορισμούς και εντός δήμου διαμονής θα γίνει φέτος το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα

Ανοιχτά θα μείνουν τα πάρκα την Καθαρά Δευτέρα. Για το sms 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί μπορούν να ζητούν διευκρινίσεις.

Αναλυτικά Καθαρά Δευτέρα θα ισχύσουν τα εξής:

Δεν επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται (π.χ. μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία κ.ο.κ.).

Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης και ATM τραπεζών πραγματοποιούνται μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Παράλληλα, οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί μπορούν να ζητούν διευκρινίσεις.

Tο έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Και από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά

Κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο ανοιχτά θα είναι ιχθυοπωλεία, μίνι μάρκετ και φούρνοι.

Κατάστημα στη Βαρβάκειο

Έτσι οι πολίτες θα μπορούν για τη μετάβαση τους στα καταστήματα τροφίμων να στείλουν sms με τον κωδικό 2 στο 13033.

Επιπλέον οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα, όπως κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις