Δεκαέξι κρούσματα στο Δρομοκαΐτειο-Εκκενώθηκε χώρος για τη δημιουργία τμήματος covid

 

Στο γηροψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου στο οποίο νοσηλεύονται ηλικιωμένοι με χρόνια νοσήματα, εντοπίστηκαν 16 ασθενείς, θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι ασθενείς θα παραμείνουν στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο, ελλείψει διαθέσιμων κλινών σε γενικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την προηγούμενη Πέμπτη μια γυναίκα με υψηλό πυρετό διεκομίσθη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ωστόσο δεν εισήχθη λόγω έλλειψης χώρου κι έτσι στη συνέχεια πήγε στο  Δρομοκαΐτειο. Έπειτα από αυτό το περιστατικό, ακολούθησε ιχνηλάτηση από την οποία βρέθηκαν στο γηροψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου 16 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στο κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kedenews, την Παρασκευή στο Δρομοκαΐτειο εκκενώθηκε ένα Τμήμα όπου φιλοξενούνται ασθενείς με χρόνια νοσήματα και δημιουργήθηκε προσωρινά ένα covid τμήμα όπου παραμένουν οι ασυμπτωματικοί κι εκείνοι με πολύ ήπια συμπτώματα που δεν χρήζουν νοσηλείας σε Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά.

Η  εντολή να νοσηλευθούν στο Δρομοκαΐτειο δόθηκε λόγω της ασφυκτικής πίεσης που δέχονται τα γενικά νοσοκομεία κι αυτή τη στιγμή στο τμήμα κορονοϊού νοσηλεύονται 8 περιστατικά.

Τέλος, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «στα τμήματα δεν υπάρχει οξυγόνο σε κεντρική παροχή, που θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστούν οι ασθενείς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, δεν είναι διαθέσιμοι κάθε μέρα γιατροί παθολόγοι, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι».

Περισσότερα σε Ειδήσεις