Σπείρα με ειδίκευση στις κλοπές γερμανικών αυτοκινήτων

Στις 500.000 ευρώ η αξία των κλεμμένων οχημάτων μέσα σε ένα 6μηνο

Μια από τις σημαντικότερες σπείρες της Αττικής που είχαν ρημάξει στην κυριολεξία τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μάρκας "SMART" εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Του Γιώργου Σόμπολου

Η σπείρα, φαίνεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να είχε κλέψει 84 αυτοκίνητα η συνολική αξία των οποίων φτάνει τις 500.000 ευρώ. Πρόκειται για την "νο1" μάρκα οχημάτων που εδώ και σχεδόν μια 6ετία, την προτιμούν οι κλέφτες οχημάτων, καθώς υπάρχει τεράστια ζήτηση για ανταλλακτικά αλλά και επειδή είναι πολύ εύκολος ο τρόπος για την κλοπή τους.

Η σπείρα αποκαλύφθηκε έπειτα από παρακολουθήσεις των αστυνομικών της ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Η αρχή του τέλους για το "ξήλωμα" της σπείρας, έγινε έπειτα έπειτα από την καταγγελία ενός ιδιοκτήτη τέτοιου οχήματος, το οποίο αφαίρεσαν οι κλέφτες. Τα ίχνη των δραστών κατέληξαν σε μια μάντρα στις Αχαρνές. Κάνοντας έφοδο στον συγκεκριμένο κλειστό χώρο, οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε ένα τεράστιο "σούπερ-μάρκετ" με κάθε λογής ανταλλακτικά της συγκεκριμένης μάρκας. Ειδικότερα, βρέθηκαν 29 ολόκληρα αυτοκίνητα, έτοιμα προς αποσυναρμολόγηση, επτά κινητήρες αυτοκινήτων 74 ζεύγη και επτά μονές πινακίδες κυκλοφορίας, χιλιάδες εξαρτήματα, εσωτερικά, εξωτερικά και μηχανολογικά, έγγραφα καθώς και 600 ευρώ.

Η σπείρα, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μόλις έξι μήνες, είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ιδιοκτητών "Smart". Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι "ελαφροχέριδες", οι άνθρωποι δηλαδή που έκαναν τις κλοπές των οχημάτων ήταν ένας 23χρονος και ένας 30χρονος. Στην συνέχεια, παρέδιδαν προς αποσυναρμολόγηση τα οχήματα σε τρία άλλα μέλη της σπείρας, ηλικίας 39, 16 και 35 ετών.

Τα ανταλλακτικά διέθετε ο 39χρονος, καθώς εμφανιζόταν ως ο άνθρωπος που λειτουργούσε μάντρα ανταλλακτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, 11 από τα 29 ανευρεθέντα οχήματα στην μάντρα, παραδόθηκαν ήδη στους ιδιοκτήτες τους, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες μέσω των αριθμών πλαισίου ώστε να εντοπίσουν τους νόμιμους κατόχους των κλεμμένων οχημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών με σωρεία κατηγοριών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις