Ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου τοποθετεί οδωνυμικές πινακίδες με ονόματα ηρώων του 1821

Ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου τοποθέτησε εν όψει της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση οδωνυμικές πινακίδες με ονόματα των ηρώων του 1821

Με έναν διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο επέλεξε να τιμήσει ο δήμος Κορδελιού - Εύοσμου την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, τοποθετώντας 21 νέες οδωνυμικές πινακίδες με τα ονόματα των ηρώων της Επανάστασης του 1821.

Όπως δήλωσε στο kedenews.gr η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κορδελιού - Ευόσμου Αθηνά Παμπουκίδου μαζί με τον Επίκουρο καθηγητή έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ Κυριάκο Κυριακίδη, ο δήμος τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821, τοποθετώντας οδωνυμικές πινακίδες με 21 συν 1 ονομασίες προσωπικοτήτων της Ελληνικής Επανάστασης. Στις πινακίδες εκτός από τα ονόματα αναγράφονται και η ημερομηνία γέννησης και θανάτου ενώ υπάρχει και μια γαλανόλευκη σημαία δίπλα στις χρονολογίες 1821-2021.

Η επόμενη δράση του δήμου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Επανάσταση του 1821 αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Δεύτερα 22 Μαρτίου, ανυψώνοντας σημαίες της Επανάστασης σε δημόσια πολύ κεντρικά κτήρια (δημαρχεία, πολιτιστικά κέντρα) που έχουν και συμβολική αξία για τη πόλη. Μάλιστα, ανήμερα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου ο δήμος θα υψώσει την σημαία της Φιλικής Εταιρείας στο Δημαρχείο της πόλης.

πινακίδα επανάστασης 1821

Την ίδια στιγμή, δράσεις όπως παιχνίδια ιστορίας με «αποστολές» οι οποίες θα περιλαμβάνουν την συμμετοχή ολόκληρων οικογενειών αναμένεται να πραγματοποιηθούν και να μετατεθούν για το άμεσο μέλλον όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Μάλιστα, ο δήμος όπως μας αποκαλύπτει ετοιμάζει δράσεις που θα συνδέουν την διασκέδαση μικρών αλλά και μεγάλων μαζί με την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις