Ακατάλληλα κρέατα στους άπορους της Σαλαμίνας - Καταγγελία του ΕΦΕΤ στο Αστυνομικό Τμήμα

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν μετά την έγγραφη καταγγελία του ΕΦΕΤ προς το Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας, για διάθεση ακατάλληλων κρεάτων στους άπορους του νησιού. 

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής (η οποία είναι αρμόδια) μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, προχώρησε στην παράδοση των ακατάλληλων τροφίμων στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, προφανώς χωρίς να ληφθεί υπόψιν η αναφορά του ΕΦΕΤ.

Από τη μεριά της η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Σαλαμίνας, σύμφωνα με πληροφορίες του kedenews, ενημερώθηκε για την ακαταλληλότητα των τροφίμων μέσω email, με την επισήμανση της άμεσης ανάκλησης αυτών. Ωστόσο τα τρόφιμα είχαν ήδη μοιραστεί στους δικαιούχους.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παντελής Διολέτης ερωτηθείς, δήλωσε ότι το θέμα είναι προς διερεύνηση, και ότι η υπόθεση αφορά την Περιφέρεια Αττικής. Σχετικά με την ανάκληση των τροφίμων, ορισμένοι δικαιούχοι πρόλαβαν να ενημερωθούν εγκαίρως. Άγνωστο παραμένει ωστόσο για τους υπόλοιπους που δεν ενημερώθηκαν εάν προχώρησαν στην κατανάλωση.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής του Σύριζα Γιάννης Ραγκούσης, με σειρά ερωτημάτων προς τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, αφήνοντας αιχμές για τον Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος όπως καταγγέλλει ο κ. Ραγκούσης έσπευσε να δηλώσει ότι δεν μοιράστηκαν σάπια κρέατα, πριν τον έλεγχο του ΕΦΕΤ.

Πάντως η υπόθεση δεν αφορά μεμονωμένο περιστατικό καθώς δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε σίγουρα η τελευταία φορά που διατίθενται στους άπορους ακατάλληλα τρόφιμα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις