Δήμος Ελευσίνας: Μήλον της Έριδος το «πολιτιστικό» λογότυπο - Για τεχνικές εντάσεις κατηγορεί την αντιπολίτευση, η δημοτική αρχή

Δε λέει να σωπάσει ο θόρυβος για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ελευσίνα 2023.

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων με τελευταίο αγκάθι την ''πολιτιστική’’ παρέμβαση στο όνομα της πόλης από Eleusis σε Elevsis, η δημοτική αρχή με δελτίο τύπου, ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για fake news, και κατηγορεί την μείζονος αντιπολίτευση ότι επιχειρεί τεχνητές εντάσεις. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η ίδια όταν το νέο λογότυπο παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 20 Ιανουαρίου, δεν υπήρξαν ούτε αντιρρήσεις ούτε διαφωνίες από τις Δημοτικές Παρατάξεις. Για τον λόγο αυτό και επιχειρώντας να μπει ένα τέλος στη έντονη αντιπαράθεση, η δημοτική αρχή του Δήμου Ελευσίνας αποσαφηνίζει ότι τόσο η ίδια , όσο και ο φορέας της Πολιτιστικής, δεν έχουν καμία πρόθεση για αλλαγή στην ονοματοδοσία της πόλης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως αν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο η σχετική απόφαση θα έπρεπε να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα κ. Τατάκης , έκανε λόγο για fake news αναφορικά με την αλλαγή ονοματοδοσίας στο Google Map. Ο κ.Τατάκης δήλωσε ότι προτίθεται να αποκαταστήσει την αλήθεια δηλώνοντας ότι «Έχουμε ήδη απευθυνθεί στην google και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε ακόμη και αυτή η αστοχία της google να αλλάξει». Από τη μεριά του ο Δήμαρχος κ. Αργύρης Οικονόμου , αφού κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή για αποτυχία, υπογράμμισε ότι «Αυτή είναι η αιτία που κρύβεται πίσω από τη συζήτηση για το νέο λογότυπο αλλά και τα διάφορα μυθεύματα. Η εσκεμμένη προσπάθεια να φύγει η συζήτηση από τα όσα δεν έγιναν, και πρέπει να γίνουν σε ελάχιστο χρόνο και εν μέσω πανδημίας», τονίζοντας παράλληλα πως «Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε στους δημότες μας την ευκαιρία να συμμετάσχουν σ’ αυτή την διαδικασία, να ζήσουν αυτό το ταξίδι μέχρι το ’23. Να εμπλακούν ουσιαστικά. Και οι υποδομές που θα έχουν γίνει να είναι μια ζωντανή παρακαταθήκη για τα χρόνια που θα έρθουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμπλοκή με το U και το V, στο λογότυπο της  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε μερίδα δημοτών, που προχώρησαν μέχρι και σε εξώδικη επιστολή προς τον δήμαρχο και την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ελευσίνας, στις 10/2/21, απαιτώντας την επαναφορά του παγιωμένου ονόματος «ELEUSIS» της πόλης και στο λογότυπο του φορέα του θεσμού της ΠΠΕ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις