Δωρεάν rapid test σε όλους τους πολίτες από τα φαρμακεία

Θα παρέχεται ένα δωρεάν rapid test σε κάθε πολίτη κάθε εβδομάδα το οποίο θα μπορεί να προμηθευτεί από το φαρμακείο με τον αριθμό του ΑΜΚΑ του

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του κυβερνητικού σχεδίου για την «επόμενη μέρα» αλλά και ένα επικείμενο άνοιγμα ανακοίνωσε πως οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν rapid test από τα φαρμακεία.

Ειδικότερα, κάθε πολίτης θα έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί ένα δωρεάν rapid test την εβδομάδα από το φαρμακείο με τον αριθμό να ανέρχεται σε συνολικά 4 το μήνα. Δυνητικά όπως ανέφερε ο κ. Σκρέτσος ο αριθμός των τεστ θα φτάσει τα 10.000.000 την εβδομάδα διευκολύνοντας το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Τι είναι τα self test;

Από την στιγμή που ο πολίτης, σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο, θα το προμηθεύεται από τα φαρμακεία, θα μπορεί τηρώντας απαραίτητα τους κανόνες υγιεινής των χεριών να λαμβάνει δείγμα σάλιου με τον ειδικό στυλό που θα υπάρχει στην συσκευασία από το στόμα και να κάνει το τεστ.

Η συσκευασία περιλαμβάνει τον ειδικό ανιχνευτή του κορονοϊού, όπου θα μπορεί κάποιος εύκολα να τοποθετεί το δείγμα εκεί προκειμένου αυτό να δείξει το τελικό αποτέλεσμα.

Ήδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την προμήθεια μαζικών τεστ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις