Από τις 5 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τα voucher των 200 ευρώ για τους μαθητές

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως στις 5 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τα voucher αξίας 200 ευρώ για την αγορά λάπτοπ και τάμπλετ στους μαθητές

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως από τις 5 Απριλίου όλοι οι δικαιούχοι με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, θα μπορούν να κάνουν αίτηση για την  επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος. Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Περισσότερα σε Ειδήσεις