Μήνυση κατά της Περιφέρειας Αττικής για την διανομή σάπιων κρεάτων σε απόρους

Κατατέθηκε από μία 45χρονη κάτοικο της Σαλαμίνας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, συμπληρωματική μηνυτήρια για την διανομή σάπιων κρεάτων από την Περιφέρεια Αττικής. 

Πρόκειται για την υπόθεση με τις καταγγελίες στις 22 Φεβρουαρίου και αφορούσε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).

Σύμφωνα με το documentonews.gr, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο επιδοτείται από την ΕΕ και για το Φεβρουάριο αφορούσε στη διανομή τροφίμων και είδη ανάγκης σε 11.174 ωφελούμενους στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων.

Όπως αναφέρεται στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, «η Ε.Ε. δίνει στην Ελλάδα κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου, δια σχετικών προγραμμάτων, να ωφεληθούν οι άποροι και ευπαθείς ομάδες, που δημιουργήθηκαν με την επέλευση των μνημονίων, με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης».

Στην προκειμένη περίπτωση: «κάποια από αυτά τα δισεκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στο ταμείο της Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της Ε.Ε., που σε συνεργασία με το Δήμο Σαλαμίνας, θα προμήθευε τους ωφελούμενους του προγράμματος με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης» όπως καταγγέλλεται.

Η μητέρα δύο παιδιών από τη Σαλαμίνα, καταγγέλλει πως στις 19 Φεβρουαρίου ο Δήμος Σαλαμίνας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής της παρέδωσε σάπιο κρέας. Επρόκειτο για νάιλον συσκευασία χοιρινού κρέατος του ενός κιλού, με προέλευση Ολλανδίας και ημερομηνία παραγωγής 10/02/2021, ανάλωση έως 02/03/2021».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 45χρονης, Μαρίας Σπυράκη, ήδη από τις 21 Φεβρουαρίου διεξάγεται προανάκριση για την υπόθεση καθώς είχε ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις