Καιρός: Καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια, υψηλές θερμοκρασίες στα νότια

 

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια αλλά και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή αναμένονται σήμερα, Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού. 

Αναλυτικότερα, χιόνια ακόμα και πυκνά αναμένονται στα βόρεια, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές, αντίθετα με τη νότια Ελλάδα. Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και κυρίως από το απόγευμα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κατά διαστήματα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές πιθανώς ισχυρές κατά διαστήματα και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Δευτέρα, στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από νωρίς το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα νότια.

Περισσότερα σε Ειδήσεις