Υπ. Υγείας: Ανακοινώθηκε επιστράτευση τω ιδιωτών γιατρών

Το υπουργείο Υγείας μέσα από ανακοίνωση του γνωστοποίησε την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στην Αττική

Σε επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών προχώρησε μέσα από ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας για τη ενίσχυση του ΕΣΥ κατά της πανδημίας. Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας έχοντας απευθύνει έκκληση προς τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την μάχη κατά της πανδημίας, ο αριθμός των ενδιαφερομένων ήταν πολύ μικρότερος από αυτόν που έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Έτσι σήμερα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση - έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική.»

Τι προβλέπει η επίταξη
  • Καμία αποζημίωση για τους κληθέντες ιατρούς
  • Η επίδοση της κλήσης θα γίνει από αστυνομικούς στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν
  • Στο έγγραφο αναφέρεται η ώρα, η ημερομηνία και το Νοσοκομείο που πρόκειται να παρουσιαστούν
  • Σε περίπτωση άρνησης προβλέπεται ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και πέντε χρόνια

Περισσότερα σε Ειδήσεις