Κορονοϊός: «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία της Αττικής - Σε απόγνωση οι γιατροί

Πρωτόγνωρες συνθήκες, που θυμίζουν πόλεμο, διαδραματίζονται στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία σε κάθε εφημερία βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης.

Τα νοσοκομεία της Αττικής ασφυκτιούν, λόγω της «εκτόξευσης» των εισαγωγών ασθενών με κορoνοϊό, αλλά και του αριθμού των διασωληνωμένων που αυξάνονται συνεχώς.Την ίδια ώρα, δεκάδες ασθενείς σε πολύ σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα, το Θριάσιο σταμάτησε να δέχεται ασθενείς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Θριάσιο είχαν περιγράψει οι εργαζόμενοί του την προηγούμενη εβδομάδα στην αναφορά που κατέθεσαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες συνθήκες τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό

«Εφιαλτική η εφημερία για ακόμα μια φορά. Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου» ανέφερε τη Δευτέρα στο MEGA, ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος στον «Ευαγγελισμό». Η κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία από την είσοδο κατά την εφημερία της Κυριακής, όπου είχε σχηματιστεί ουρά από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που περίμεναν για να μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο.

Καταγγελία από πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκεται πλέον εκτός ορίων», τονίζοντας ότι σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα υπάρχουν πλέον στους διαδρόμους ράντζα και με περιστατικά ασθενών που έχουν μολυνθεί από την Covid 19, ενώ την ίδια στιγμή ανέφερε ότι γίνεται επιλογή ασθενών για εισαγωγή στις ήδη γεμάτες ΜΕΘ.

Ο κ. Γιαννάκος περιέγραψε με μελανά χρώματα τα όσα συμβαίνουν και στο Δρομοκαΐτειο, όπου όπως λέει, «αφήνουν τους ψυχικά ασθενείς με κορoνοϊό να πεθαίνουν αβοήθητοι».

«Κάθε ημέρα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής γεμίζουν το καθένα δύο κλινικές ασθενείς με κορoνοϊό, συρρικνώνοντας τη λειτουργία σε γενικές παθήσεις, αυξάνοντας τη νοσηρότητα και τη θνητότητα από άλλες αιτίες. Τα ασθενοφόρα που θυμίζουν στρατιωτικά οχήματα εν καιρώ πολέμου στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων δείχνουν την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τη δυσκολία εισαγωγής στα νοσοκομεία με ελεγχόμενα συμπτώματα λόγω έλλειψης χώρου. Θετικά περιστατικά βρίσκονται χωρίς παρακολούθηση σπίτι τους και όταν φθάνουν στο αμήν με ασθενοφόρο διακομίζονται στα νοσοκομεία» υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος.

«Έχουμε ράντζα και σε νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό Στο "Αγία Όλγα" γέμισαν τα κρεβάτια με 60 ασθενείς στη χθεσινή εφημερία και 14 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε ράντζα» είπε ακόμα.

Παγώνη: Οι εφημερίες των νοσοκομείων είναι πολεμικές

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά, σημείωσε ότι οι εφημερίες των νοσοκομείων είναι πολεμικές. «Οι εφημερίες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες είναι εφημερίες πολέμου, υπάρχει ένας πόλεμος». Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, εκτός από τους ασθενείς του κορoνοϊού που τρέχουν στα νοσοκομεία, υπάρχουν και όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας και μεταφέρονται από το ένα ίδρυμα στο άλλο προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα.

Πληροφορίες από: newpost.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις