Δήμος Φυλής: Ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ για δημότες και επιχειρήσεις λόγω πανδημίας

Σε ρύθμιση των οφειλών τους προς τον Δήμο Φυλής, μπορούν να προχωρήσουν οι δημότες και οι επιχειρήσεις που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία

Οι πληγέντες έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν εφάπαξ ή σε έως 100 δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς το Δήμο Φυλής και τα νομικά του πρόσωπα, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση.

Ειδικότερα, ο Δήμος Φυλής ενημερώνει τους δημότες του ότι, με Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 10 Μαρτίου 2021 (ΦΕΚ Β 961/11-03-21), δίνεται η δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία covid-19 (κορονοϊός), να εξοφλήσουν εφάπαξ ή να ρυθμίσουν σε έως 100 δόσεις, τις πάσης φύσεως βεβαιωμένες οφειλές που έχουν από τις 15 Φεβρουαρίου 2020 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021, όπως και οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών ρυθμίσεων.

Οι οφειλές ρυθμίζονται με εφάπαξ καταβολή ή έως 100 δόσεις, σύμφωνα με τις κλίμακες των ρυθμιζόμενων ποσών που προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις του προ ισχύσαντος νόμου 4611/2019, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής, ή ανακριβούς δήλωσης, ή λόγω μη καταβολής τέλους.

Προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις – νομικά πρόσωπα

Για τις επιχειρήσεις – νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του πίνακα που προσαρτάται ως Παράρτημα στο ΦΕΚ Β 961 /11-03-2021.

Προϋποθέσεις για τα φυσικά πρόσωπα

Τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να  πληρούν μια, τουλάχιστον, από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. Να είναι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν ή τελούν  σε αναστολή στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας Covid – 19,
  2. Να είναι άνεργοι,
  3. Ενισχύθηκαν από μέτρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών για τη στήριξή τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας Covid – 19,
  4. Είναι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων των οποίων τα μισθώματα μειώθηκαν με εντολή δημόσιας αρχής στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας Covid – 19.

Οι δημότες και επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην ρύθμιση, μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στις αρμόδιες υπαλλήλους του Δήμου Φυλής, Σοφία Λιόση (τηλ. 213 2042773), Αθηνά Βασιλείου (τηλ. 213 2042775) και Αγαθή Μπουραΐμη (213 2042736).

Περισσότερα σε Ειδήσεις