Εκδηλώσεις για την Επέτειο του 1821 στη Θάσο

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου για τα διακόσια χρόνια του εορτασμού της παλιγγενεσίας προγραμμάτισε τις παρακάτω δράσεις στη Θάσο:

– Τρεις εκδηλώσεις, μία στον Λιμένα, μία στον Θεολόγο και άλλη μία στο Καζαβίτι με παρουσίαση ιστορικών γεγονότων και βιογραφίες αγωνιστών της εθνεγερσίας του 1821. (Οι ακριβείς ημερομηνίες θα καθορισθούν ανάλογα με την πορεία της πανδημίας).

– Tην έκδοση επετειακού τόμου «Θασιακών», αφιερωμένου στους αγωνιστές της Θάσου, που έλαβαν ενεργό μέρος στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Ανάτυπα του επετειακού αυτού τόμου θα διατεθούν στα σχολεία της Θάσου, με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές μας την τοπική τους ιστορία.

Παράλληλα, η Θασιακή για τα διακόσια χρόνια του εορτασμού από την Ελληνική Επανάσταση προγραμμάτισε δύο εκδηλώσεις για την παρουσίαση Καβαλιωτών Αγωνιστών.

Η μία εκδήλωση -«Αναπαράσταση άφιξης λόχου Θάσιων εθελοντών στην Καβάλα» (20 Ιουνίου 2021)- θα ενταχθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας για τα Ελευθέρια της πόλης, και η δεύτερη θα ενταχθεί στην Ετήσια Πολιτιστική Εκδήλωση της Ένωσης.

Η δεύτερη εκδήλωση αφορά την έκδοση ειδικού τόμου «Θασιακών» (21ος τόμος), σε συνεργασία με την Π.Ε. Καβάλας, αφιερωμένου στους αγωνιστές της Θάσου και της Καβάλας που έλαβαν ενεργό μέρος στον αγώνα της ανεξαρτησίας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις