Άνοιγμα των μικρών καταστημάτων στις 5 Απριλίου εξετάζει η επιτροπή

Πρόθεση των λοιμωξιολόγων να ανοίξουν αρχικά τα μικρά καταστήματα - Αποκλιμάκωση της τρίτης φάσης της πανδημίας

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από τις 5 Απριλίου, παρά τα κρούσματα κορονοϊού και παρά τους διασωληνωμένους στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι λοιμωξιολόγοι θέλουν να ανοίξουν κανονικά από τις 5 Απριλίου τα μικρά καταστήματα, καθώς όπως υποστηρίζουν στα μικρά καταστήματα τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού και δεν αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Αυτό που εξετάζουν, όμως, είναι να βρεθεί η φόρμουλα, ώστε να μπορούν να ξέρουν εάν οι πολίτες έχουν κάνει self test.

Βασιλακόπουλος: Πάμε σε αποκλιμάκωση

Αποκλιμάκωση της τρίτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού βλέπει τις επόμενες ημέρες ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Open TV.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στοιχειών και στα λύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αλλά και του ισοζυγίου των τελευταίων ημερών εισαγωγών και εξαγωγών στα νοσοκομεία, τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο η σχετική αποσυμπίεση και στα νοσοκομεία, που μετράνε αυτή την ώρα 706 διασωληνωμένους. Αρχικά όπως είπε θα δούμε πτώση στα κρούσματα, μετά στις νοσηλείες και τελευταίοι θα πέσουν οι αριθμοί των διασωληνωμένων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις