Δήμος Λαμιέων: Καμβάς για τους street artists τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ - Κάλεσμα συμμετοχής

Ο Δήμος Λαμιέων προσκαλεί καλλιτέχνες και επίδοξους street artists να παρέμβουν δημιουργικά στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στην πόλη της Λαμίας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν την πρότασή τους έως και την 18η Απριλίου 2021.

Mε δημοτική πρωτοβουλία τα ΚΑΦΑΟ μεταμορφώνονται σε καμβά για εικαστικές δημιουργίες που θα δημιουργήσουν οι ντόπιοι καλλιτέχνες και θα ομορφύνουν το αστικό τοπίο.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει την 18η Απριλίου 2021 και αφορά περίπου 100 ΚΑΦΑΟ στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν την πρότασή τους, με ελεύθερο θέμα, που θα αφορά το στοιχείο ΚΑΦΑΟ (και όχι για ένα συγκεκριμένο ΚΑΦΑΟ), σε ένα αρχείο PDF ή word που θα περιλαμβάνει: σύντομο βιογραφικό (maximum 100 λέξεις), περιγραφή της ιδέας (maximum 100 λέξεις) και 1 έως 2 σκίτσα σε κλίμακα (επιθυμητή η 1:20) σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση: [email protected]

Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μια προτάσεις και η τελική επιλογή των έργων μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες από μια προτάσεις από κάθε καλλιτέχνη. Επίσης, θα καλυφθεί το κόστος όλων των υλικών, με τα οποία οι καλλιτέχνες θα αναπτύξουν το έργο τους στα ΚΑΦΑΟ.

Η πρόσκληση αφορά μόνο τις εμφανείς επιφάνειες των ΚΑΦΑΟ (συνήθως 4 επιφάνειες στον αριθμό). Ενδεικτικές διαστάσεις είναι 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. βάθος. Το τελικό έργο που θα υλοποιηθεί δεν μπορεί να έχει σημαντική απόκλιση από την πρόταση που θα υποβληθεί, εκτός από τις απαραίτητες προσαρμογές για την επιφάνεια του συγκεκριμένου ΚΑΦΑΟ.

Στο έργο θα υπάρχει η υπογραφή του καλλιτέχνη

Η πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες που θα χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως wheatpasting, stencil, ζωγραφική κ.ά. καθώς είναι κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους και αντέχουν σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Ο Δήμος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα επιλογής έργων-μοτίβων από τη συλλογή

του ΣΚΕΤΚΕ και των εικαστικών εργαστηρίων.

Οι προτάσεις με θέμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» θα φιλοξενηθούν σε κεντρικά σημεία του Δήμου. Όλα τα έργα θα φωτογραφηθούν και θα παρουσιαστούν σε έντυπο – άλμπουμ.

Η συγκεκριμένη δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων. Τηλέφωνα επικοινωνίας

-Κοινότητα Δήμου Λαμιέων: 6976999595

-Εικαστικά Εργαστήρια: 6982196888

-ΣΚΕΤΚΕ: 6972899633

Περισσότερα σε Ειδήσεις