«Φιλί ζωής» μέσω ΕΣΠΑ σε παιδότοπους και γυμναστήρια

Τον Μάιο, όπως όλα δείχνουν, το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομίας θα είναι ανοιχτό, υπάρχουν όμως κλάδοι μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, όπως τα γυμναστήρια και οι παιδότοποι που θα χρειασθούν περαιτέρω στήριξη.

Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για εστίαση και τουρισμό που μαζί με τα έξτρα 2,5 δισ. ευρώ από το SURE, με σχεδόν μηδενικό κόστος και μακροπρόθεσμο ορίζοντα αποπληρωμής, δίνουν βαθιά ανάσα, ώστε κατά το άνοιγμα, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να έχουν ρευστό για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών.

Πριν λίγες μέρες στη Βουλή, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ αποκλειστικά για την εστίαση προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος, ο οποίος υπέστη τεράστια ζημία από την πανδημία και τα lockdown.

ΕΣΠΑ για παιδότοπους και γυμναστήρια

Εκτός όμως από την εστίαση, που αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, μεγάλο πλήγμα έχουν δεχτεί και τα γυμναστήρια και οι παιδότοποι που επίσης είναι κλειστοί για μακρύ χρονικό διάστημα καθότι, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, αποτελούν χώρους εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, είναι να βρεθεί η βέλτιστη λύση για να ενταχθούν και αυτοί οι κλάδοι σε αντίστοιχο πρόγραμμα ΕΣΠΑ προκειμένου να στηριχθεί η επαναλειτουργία τους και να επιβιώσουν.

Περισσότερα σε Ειδήσεις