Ανεβάζει ρολά το λιανεμπόριο από Δευτέρα - Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο

Στο σταδιακό άνοιγμα της αγοράς προχωρά η κυβέρνηση μετά και τις επίσημες δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά στις 19:30.

 

Αναλυτικότερα, ανεβάζει ρολά από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο ξεκινώντας με τα μικρά καταστήματα όπου θα ακολουθηθεί η μέθοδος του click away αλλά κι αυτή του click in shop.

Παράλληλα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις με το SMS 6 στο 13033 θα επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «επιτρέπεται από 5/4/2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών με χρήση ειδικού κωδικού και μέχρι 3 ώρες συνολικά. Πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) με ραντεβού».

Επιπλέον «από Σάββατο 3/4 και μόνο τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού».

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στάθηκε ειδικά στο δεύτερο αυτό μέτρο και τόνισε με κάθε τρόπο πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει πίσω το μέτρο αν διαπιστωθεί κατάχρησή του από τους πολίτες, ή χρήση του μέτρου για άλλους λόγους πέραν της άσκησης.

«Η ανακατανομή θα δώσει ανάσες και θα περιορίσει τις εστίες υπερμετάδοσης. Προϋπόθεση η ατομική ευθύνη» τόνισε ο υφυπουργός  σημειώνοντας ότι στόχος είναι η αποφυγή πάρτι και συναθροίσεων. Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς η Επιτροπή των Ειδικών αποφάσισε προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα για καλύτερο αποτέλεσμα «και υγειονομικό και κοινωνικό και οικονομικό».

Περισσότερα σε Ειδήσεις