Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στα Προπύλαια 

 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Συνεχίζονται οι διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, δηλώνοντας ταυτόχρονα την εναντίωσή τους στα νέα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

 

«Ως εδώ! Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον δίκαιο αγώνα μας!», δηλώνουν οι φοιτητές που βρίσκονται ένα χρόνο τώρα μακριά από τις σχολές τους και καταγγέλλοντας το νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Μετά από ένα διάστημα πολύμορφων δράσεων που έχουν στο επίκεντρο τα παραπάνω ζητήματα, συσκέψεις, κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις σε διοικήσεις κ.ά., με απόφαση σύσκεψης φοιτητικών συλλόγων, προχωρούν στη σημερινή κινητοποίηση για επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις και αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων για μαθήματα σε ολιγάριθμα τμήματα, ενάντια σε πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές, βάση εισαγωγής, ισοτίμηση πτυχίων κολεγίων και τα μέτρα που ετοιμάζονται. Απαιτούν να μην υπάρξει καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, φοιτητών, αγωνιστών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

«Απέναντι στην επίθεση στις ζωές και τις σπουδές μας, απέναντι στην τρομοκρατία, στην καταστολή και τις απαγορεύσεις απαντάμε με τον οργανωμένο μας αγώνα στο πλευρό όλων των εργαζομένων. Αυτή είναι η πραγματική μας δύναμη!», δηλώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι που καλούν στην κινητοποίηση στην Αθήνα.

Στο συλλαλητήριο καλεί και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής, που διεκδικεί επίσης επιστροφή στις σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τουλάχιστον για τα εργαστηριακά μαθήματα, να ξεκινήσουν άμεσα οι πρακτικές κ.ά.

Η ΔΟΕ στηρίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις

«Για άλλη μια φορά η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με λήψη όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων και  πρωτοκόλλων, συνεχίζοντας, παράλληλα, αποφασιστικά τον αγώνα για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως 4692/2020 και του νόμου που ψήφισε για τα πανεπιστήμια, που θεσπίζει την ελάχιστη βάση εισαγωγής και οδηγεί σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα Α.Ε.Ι., προχωρά σε διαγραφές φοιτητών και επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία» αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Η Ομοσπονδία συντάσσεται με τους φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στα σημερινά συλλαλητήρια.

«Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα μαθητών και φοιτητών! Με τους αγώνες μας υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο!  Απαιτούμε ανοιχτά σχολεία τώρα με όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα. Φτάνει πια!!!», τονίζει.

Για μία ακόμη Πέμπτη, δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές καλούν σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το κάλεσμα είναι για τις 13.00 στα Προπύλαια και το Άγαλμα Βενιζέλου, αντιστοίχως.

ΟΛΜΕ: Με τους αγώνες μας υπερασπίζουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο! Όλοι στους δρόμους και στις συγκεντρώσεις!

Επίσης, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σήμερα 1 Απρίλη. Διεκδικούμε να παρθούν τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας για να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως που θεσπίζει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οδηγεί σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα ΑΕΙ, προχωρά σε διαγραφές φοιτητών και επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών μας!

Κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας 12.00 – 14.00 για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις πόλεις που θα γίνουν συγκεντρώσεις!

Διαδηλώσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις

Με αντίστοιχο διεκδικητικό πλαίσιο, φοιτητικοί σύλλογοι διαδηλώνουν και σε άλλες πόλεις, δίνοντας αγωνιστικά ραντεβού:

-- Στη Θεσσαλονίκη στη 1 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

-- Στη Λάρισα στις 2 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

-- Στην Καρδίτσα στις 6 μ.μ. στην είσοδο του Παυσίλυπου.

-- Στα Γιάννενα στις 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια.

-- Στην Ξάνθη στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

-- Στην Κομοτηνή στη 1 μ.μ. στην πλατεία Ειρήνης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις