Επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΠΥΡΚΑΛ - Μετεγκατάσταση 9 υπουργείων στον Υμηττό

Σε «κυβερνητικό πάρκο» αναμένεται να μετατραπεί το συγκρότημα εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ με τη μετεγκατάσταση 9 υπουργείων

Επίσκεψη πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις εγκαταστάσεις της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την αξιοποίηση του χώρου, ενώ θα παρουσιαστεί και το σχέδιο ανάπλασης, από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.

Στις εγκαταστάσεις σχεδιάζεται η δημιουργία «κυβερνητικού πάρκου» με στόχο να μεταφερθούν εκεί συνολικά εννέα υπουργεία που τώρα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, η πρωθυπουργική έδρα, ενώ το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ θα «μετακομίσει» στο χώρο του εργοστασίου του Λαυρίου.

Πρόκειται για τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Αγροτική Ανάπτυξης, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το πλάνο θα μεταστεγαστούν όλες οι υπηρεσίες των υπουργείων σε έναν ενιαίο χώρο ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου, ενώ πρόκειται για μία κίνηση που θα συμβάλει στην εξοικονόμηση 60 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ο χώρος της βιομηχανίας ΠΥΡΚΑΛ

Ο χώρος που στεγάζονταν οι υπηρεσίες και το εργοστάσιο της αμυντικής βιομηχανίας ΠΥΡΚΑΛ εκτείνεται σε περίπου 160 στρέμματα στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού και βρίσκεται κοντά στην Γυμναστική Ακαδημία. Ένα σημαντικό μέρος του θα γίνει πάρκο και θα αποδοθεί στους πολίτες, ενώ το υπόλοιπο θα στεγάσει τα υπουργεία. Η μετεγκατάσταση θα γίνει σε βάθος 2 ετών με το εργαλείο των ΣΔΙΤ, καθώς στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2023, δηλαδή πριν την λήξη της παρούσας κυβερνητικής θητείας.

Πηγή: news2u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις