Λάρισα: Ασφαλίτες έσπασαν το χέρι 13χρόνου - Έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας φέρεται να έλαβε χώρα σε πάρκο της Λάρισας, καθώς όπως καταγγέλλει γονέας ασφαλίτες περικύκλωσαν και τρομοκράτησαν μαθητές στέλνοντας έναν 13χρόνο στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι

Έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό αστυνομικής βίας που φέρεται να σημειώθηκε σε πάρκο της Λάρισας από ασφαλίτες. Γονέας μαθητή καταγγέλλει πως ένας εκ των μαθητών οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι.

Η καταγγελία του γονέα για το περιστατικό

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο γονέας την Τρίτη 30 Μαρτίου πέντε μαθητές που καθόταν σε πάρκο στη Λάρισα και συζητούσαν περικυκλώθηκαν από ασφαλίτες οι οποίοι επιχείρησαν να τους τρομοκρατήσουν.

Οι μαθητές θεώρησαν ότι είχαν να κάνουν με κλέφτες, καθώς οι άνδρες ήταν με πολιτικά, και προσπάθησαν να φύγουν. Ο ένας μαθητής βρέθηκε στο έδαφος με λαβή ακινητοποίησης που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του.

Το περιστατικό αστυνομικής βίας καταγγέλθηκε εγγράφως από γονέα μαθητή και από την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας. Οι γονείς των μικρών μαθητών εξετάζουν το ενδεχόμενο άσκησης κάθε νόμιμου δικαιώματος με σκοπό την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών με πολιτικά.

Ο γονέας στην καταγγελία του αναφέρει ότι το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και ωμής βίας κατά ανήλικων παιδιών σημειώθηκε στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου Λάρισας στις 30 Μαρτίου στις ώρα 20:30. «Ως γονέας και πολίτης θεωρώ αδιανόητο το παιδί μου, 13 χρονών, αντί να βγαίνει μια βόλτα στο πάρκο με σκοπό να ξεσκάσει (ειδικά αυτό τον καιρό λόγω της πανδημίας), να γυρίζει από αυτό με κλάματα και σε κατάσταση σοκ».

Όπως αναφέρει ο γονέας του μαθητή, τρία κορίτσια και δύο αγόρια κάθονταν και συζητούσαν στο πάρκο, όταν περικυκλώθηκαν από 6 έως 7 άτομα με μάσκες, χωρίς διακριτικά και χωρίς να συστηθούν, ρίχνοντας το φως των φακών που κρατούσαν στα πρόσωπα, «αρχίζοντας να διατάζουν να δείξουν τα χέρια τους, να τους ψιθυρίζουν διάφορα λόγια με άκομψο τρόπο, χωρίς τα παιδιά να μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς τους ζητούν» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τα μικρά παιδιά νομίζοντας ότι είναι θύματα ληστείας, πανικοβλήθηκαν, «λόγω της συμπεριφοράς και της εμφάνισης των εν λόγω ατόμων» και προσπάθησαν να απομακρυνθούν. Ο ένας μαθητής προσπαθώντας να απομακρυνθεί, ακινητοποιήθηκε με λαβές και τρικλοποδιά. «Προσέξτε: 3-4 ενήλικα άτομα έπιασαν από το λαιμό και στη συνέχεια έριξαν βίαια στο έδαφος ένα 13χρονο. Αποτέλεσμα; O 13χρονος συμμαθητής της κόρης μου στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι και τα υπόλοιπα 4 παιδιά σε κατάσταση σοκ, να τρέχουν, να φωνάζουν βοήθεια και να αναζητούν καταφύγιο στα πέριξ του πάρκου εμπορικά καταστήματα!» περιγράφει χαρακτηριστικά.

Το παιδί με το σπασμένο χέρι αντί να το μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο το μετέφεραν στον Τμήμα για ανάκριση! Η αντίδραση της αστυνομίας στους γονείς του μαθητή όταν έφτασαν στο Τμήμα ήταν να ζητήσουν απλά ένα συγνώμη. «Τι να του εξηγήσουμε του παιδιού σαν γονείς; Δεκατριών χρονών παιδί να βλέπει κάποιους, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι είναι όργανα της τάξης, να πιάνουν στα καλά καθούμενα συμμαθητή της με κεφαλοκλείδωμα και με λαβές να τον ρίχνουν βίαια στο έδαφος και να του σπάνε το χέρι!» αναρωτιέται ο γονέας.

Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας καταγγέλλει το περιστατικό σημειώνοντας παράλληλα ότι οι γονείς ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα δύο ώρες αργότερα, ενώ δίνουν τα εύσημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τους αστυνομικούς που δέρνουν πλέον και 13χρονους μαθητές στα πάρκα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας Πολίτη

Θέση για το περιστατικό πήρε μέσα από ανακοίνωση του το υπουργείο Προστασίας Πολίτη αργά το βράδυ της Παρασκευής 2 Απριλίου. Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες με αναφορές σε επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών που έλαβαν χώρα την 30η Μαρτίου στη Λάρισα, κατά τη διενέργεια ελέγχου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος.

Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Περισσότερα σε Ειδήσεις