Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ εταιρία υπερπολυτελών οχημάτων που πραγματοποιούσε εικονικές κλοπές οχημάτων

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς, προκειμένου να συζητήσει για το επιβληθλέν πρόστιμο σε εταιρία πώλησης υπερπολυτελή οχημάτων ή οποία είχε καταλάβει μεγάλο μέρος του οδοστρώματος.

Του Γιώργου Σόμπολου 

Πρόκειται για την ίδια εταιρία, την οποία οι αστυνομικοί ερεύνησαν και διαπίστωσαν ότι μεγαλοστέλεχος της, μαζί με έναν γιατρό και άλλα άτομα, προχωρούσαν σε "εικονικές κλοπές" εισέπρατταν τα ιδιαίτερα υψηλά ασφάλιστρα και στην συνέχεια, είτε πωλούσε κομμάτι κομμάτι τα ανταλλακτικά, είτε παραποιούσαν τα στοιχεία του οχήματος και τα μεταπωλούσαν.

Το κύκλωμα φαίνεται πως λειτουργούσε για αρκετό καιρό. Η εξειδίκευση της εταιρείας σε υπερπολυτελή οχήματα ήταν ιδιαίτερη, καθώς ασχολούνταν μόνο με οχήματα αξίας 100.000 ευρώ και άνω. Η εμπλοκή του γιατρού-γυναικολόγου και των υπολοίπων μελών, βρίσκεται ακόμη σε φάση έρευνας από τις αρχές, ενώ από το κατάστημα που βρίσκεται στην Χ.Τρικούπη στην Κηφισιά, έχουν κατασχέσει αρκετά οχήματα, τα οποία εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας. Εκεί, ερευνώνται αριθμοί πλαισίου, κωδικοί αγοράς και τιμολόγησης και κυρίως, εαν συμπίπτουν αγοραπωλησία των εν λόγω supercars.

Η δράση της σπείρας ξετυλίχθηκε μετά την δήλωση κλοπής ενός οχήματος μάρκας Bentley από το αεροδρόμιο Ε.Βενιζέλος.

Κατά τις έρευνες, προέκυψε πως ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, ο οποίος εμφανίζεται σχετικά συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και σε ρεπορτάζ σχετικά με τον χώρο των αυτοκινήτων, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές. Το 2013 κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε πολυεθνική εταιρία για παρεμφερείς απάτες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις