Τσιόδρας: Ο εμβολιασμός μόνη λύση για τον περιορισμό του κορονοϊού

Στη πρώτη του δημόσια παρέμβαση για την πανδημία, έπειτα από τις 5 Νοεμβρίου, προχώρησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών

Ο καθηγητής υποστήριξε πως ο κορoνοϊός, το τελευταίο διάστημα προσβάλει τις ηλικίες 20 εως 50 ετών. Επεσήμανε πρόκειται για μια τοπική επιδημία που δεν πορεύεται πάντα με τον ίδιο αριθμό τονίζοντας ότι την τελευταία εβδομάδα στη Δυτική Μακεδονία παρατηρούνται περισσότερα από 1.000 ενεργά κρούσματα.

Αναφερόμενος στα εμβόλια είπε δεν έχουν ζωντανό ιό, αλλά διδάσκουν την άμυνα μας πως θα σκοτώσουν τον ιό. Επιπλέον επεσήμανε ότι τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση των περιστατικών και θανάτων που αποδίδονται στον κορονοϊό και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο παράδειγμα του Ισραήλ. Τα εμβόλια είναι η ορατή λύση για τον περιορισμό της νόσου είπε ο καθηγητής τονίζοντας πως μετά το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εκείνη χώρα που έχει προχωρήσει στους εμβολιασμούς. «Όσο περισσότεροι εμβολιασμοί τόσο καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόρδας.

Αναφορικά με τις θεραπευτικές επιλογές είπε ότι δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε αντιικό φάρμακο που θα χορηγούνταν στην αρχή της νόσου. «Ακόμα, ένα χρόνο μετά, ερευνούμε ποια φάρμακα βοηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Το μέλλον εξαρτάται τον εμβολιασμό

«Το lockdown είναι σφυριά στο κεφάλι» είπε τονίζοντας ότι υπάρχουν συνέπειες σε όλους του τομείς, κοινωνικούς, οικονομικούς, πνευματικούς κ.α. Επεσήμανε ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και χτυπά περισσότερο την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Το μέλλον εξαρτάται τον εμβολιασμό, τονίζοντας ότι η ανοσία θα επιτευχθεί σε ποσοστό 45% έως 85% μια κοινωνία όπου δεν εμβολιάζονται τα παιδιά.

Κατέληξε λέγοντας ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Πληροφορίες από: newpost.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις