Ο κύβος ερρίφθη: Δευτέρα ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα λύκεια της χώρας θα επιστρέψουν στη διά ζώσης λειτουργία

Το σχέδιο να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, με την υποχρεωτική χρήση self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς, κατέθεσε σήμερα στην επιτροπή των ειδικών η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η κ. Κεραμέως θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας το απόγευμα, αν λάβει το «πράσινο φως» από τους ειδικούς για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Η υπουργός Παιδείας έχει εκπονήσει πλήρη πρόταση για την ασφαλή και απρόσκoπτη επιστροφή των μαθητών στις φυσικές τάξεις, την οποία παρουσίασε στα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, τα οποία ωστόσο προβληματίζονται από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Ορισμένοι από τους επιστήμονες ανησυχούν για τον κίνδυνο να αυξηθεί η κινητικότητα και κατά συνέπεια η διασπορά του ιού από τη λειτουργία των σχολείων, παράλληλα με το λιανεμπόριο, που έχει ήδη ανοίξει, από προχθές Δευτέρα.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η επαναλειτουργία των σχολείων με κανόνες και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας μπορεί να γίνει με πλήρη ασφάλεια, δεδομένου άλλωστε ότι η χρήση των τεστ αυτοδιάγνωσης από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θα λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας από μία ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού στο σχολικό περιβάλλον.

Με self test σε σχολεία

Από την Πέμπτη, μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών και εκπαιδευτικοί αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα μπορούν με τον ΑΜΚΑ τους να προμηθευτούν τα τεστ.

Η βεβαίωση ότι έγινε self test μία φορά την εβδομάδα αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε κάθε δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (μάθημα, εργαστήρια κλπ). Η βεβαίωση θα προσκομίζεται στο σχολείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς και στο Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές. Τα self test θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι με οδηγίες που θα λαμβάνονται από το φαρμακείο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις