Δ. Ηρακλείου Αττικής: Η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών στο προσκήνιο

Η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών στο προσκήνιο. Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το ΕΔΔΥΠΠΥ και τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Στο νέο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων, αφιερωμένο στην «Αγωγή Υγείας για Παιδιά», που οργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Το πρώτο σεμινάριο έχει να κάνει με τα ατυχήματα των παιδιών: πρόληψη και αντιμετώπιση. Όσοι πολίτες θέλουν να το παρακολουθήσουν, εννοείται δωρεάν, μπορούν να μπουν στην σχετική τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 13 Απριλίου 2021 στις 18:30 μέσω της πλατφόρμας Zoom (ακολουθεί σύνδεσμος στο τέλος).

Κύριος ομιλητής ο δρ. Αναστάσιος Χατζής, Παιδίατρος - Εντατικολόγος, τ. Συντονιστής-Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», μέλος ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος, ακολούθως, θα απαντήσει στις όποιες ερωτήσεις του καταθέσουν οι συμμετέχοντες.

Ο κύκλος του σεμιναρίου «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες:

1.ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

2.ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ (Κάπνισμα, Αλκοόλ, Ναρκωτικά)

3.ΕΦΗΒΕΙΑ (Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, Παχυσαρκία, Εμβολιασμοί Εφήβων)

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης  με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση  ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την πρόληψη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Σύνδεσμος για την τηλεδιάσκεψη της Τρίτης 13 Απριλίου 18.30:

https://zoom.us/j/93300480805

(WebinarID: 933 0048 0805)

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων με δυνατότητα σύνδεσης , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις