Κορονοϊός: Τι είπε ο Μητροπολίτης Mυτιλήνης Ιάκωβος για τον ιερέα αρνητή

Μητροπολίτης Ιάκωβος: Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

 

Σε αργία τέθηκε ιερέας στη Μυτιλήνη με εντολή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου, κκ. Ιάκωβου, καθώς παρακινούσε τον κόσμο να μην φοράει μάσκα και να μην φοβάται.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εν λόγω ιερέας που λειτουργεί χρόνια στο χωριό Πηγή του Δήμου Μυτιλήνης ανήρτησε πινακίδα που παρακινούσε τους πιστούς να μπαίνουν εντός της εκκλησίας χωρίς μάσκα, ενώ σε κάθε λειτουργία της Κυριακής έβγαζε κήρυγμα κατά της μάσκας και του κορονοϊού.

Το kedenews επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κκ Ιάκωβο ο οποίος δήλωσε για το θέμα : ‘’Ο ιερέας ειδοποιήθηκε δύο φορές από τον Πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης να συμμορφωθεί με τις σαφείς οδηγίες της Ιεράς Συνόδου για τη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού αλλά συνέχισε να παραβιάζει τους κανόνες.  Μάλιστα πραγματοποιούσε και θρησκευτικές τελετές, χωρίς να τηρεί το επιτρεπτό όριο των συμμετεχόντων.

Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο, την ώρα που πεθαίνει κάθε μέρα τόσος κόσμος, τόνισε ο Μητροπολίτης, συμπληρώνοντας ότι η Εκκλησία έπραξε αυτό που έπρεπε, θέτοντας τον ιερέα σε παύση και επιβάλλοντάς του την ποινή αφαίρεσης του μισθού.''

‘’Δεν δικαιολογείται με τίποτα τις κρίσιμες τούτες ώρες οποιοσδήποτε να πράττει όπως νομίζει και να αμφισβητεί ότι υπάρχει αυτή η νόσος, οι κληρικοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα’’ , κατέληξε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης.

Να σημειωθεί ότι η επίμαχη πινακίδα αφαιρέθηκε και ο ιερέας δεν έχει πια το δικαίωμα να λειτουργεί.

Περισσότερα σε Ειδήσεις