Τα 2 σενάρια για μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

Οι μετακινήσεις εκτός νομού την εορταστική περίοδο θα κριθούν την τελευταία στιγμή 

Για το θέμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Star σημείωσε πως για την περίοδο του Πάσχα θα αναμένει την εισήγηση των ειδικών λοιμωξιολόγων.

Το ίδιο υπογράμμισε σήμερα Πέμπτη, με δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ 104,6, και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα θα ληφθούν λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και αφού πρώτα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Μετακίνηση εκτός νομού - Σενάρια

Με το βλέμμα στραμμένο στα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται οι Αρχές, προκειμένου να αποφασιστεί το επόμενο διάστημα εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Οι επιτελείς εξετάζουν όλα τα σενάρια και προβληματίζονται για το τι μπορεί να γίνει ώστε να μην διακινδυνεύσει η υγεία του κόσμου. Ετσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, δύο είναι τα βασικότερα ενδεχόμενα τα οποία φαίνεται πως υπάρχουν στο τραπέζι αυτή την ώρα:

  • Το ένα είναι να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού σε όσους μπορούν να αποδείξουν πως πηγαίνουν στα εξοχικά τους μέσω του Ε9.
  • Η άλλη περίπτωση που εξετάζεται είναι να επιτραπεί η μετακίνηση σε άτομα που έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου, έχουν χαρτί που να το αποδεικνύει και έχει περάσει και το ασφαλές διάστημα που απαιτείται μετά την δεύτερη δόση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις