Ανοίγουν τα μαγαζιά στην Αχαΐα, click away στη Θεσσαλονίκη - Κλειστή η Κοζάνη 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας - Άνοιγμα λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη και απελευθέρωση της αγοράς στην Αχαΐα

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο του click away και την απελευθέρωση της αγοράς στην Αχαΐα με ραντεβού και SMS στο 13032 στο μοντέλο της Αττικής, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει από το πρωί.

Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην Κοζάνη, ενώ ούτε την ερχόμενη εβδομάδα θα επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα.

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Σε ό,τι αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επεκτείνονται και τις καθημερινές, αλλά εξακολουθεί να ισχύει μόνο για τα Σαββατοκύριακα με SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.

Το αίτημα της κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων είχε προαναγγείλει, ουσιαστικά, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, δήλωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι από τη Δευτέρα να ανοίξουν τα καταστήματα και στις «κόκκινες περιοχές», τονίζοντας, όμως, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι για αυτό τον λόγο αποφασίστηκαν οικονομικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων, οι οποίες θα μείνουν κλειστές και τον Απρίλιο.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον νέο κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις