Έμποροι Κοζάνης: Θέλουμε να δουλέψουμε, θέλουμε να ζήσουμε

Παρά την απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου, οι έμποροι Κοζάνης, των οποίων τα καταστήματα συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά προχωρούν σε διαμαρτυρία

Ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται στα «κάγκελα» καθώς η Κοζάνη εξαιρείται από το άνοιγμα των καταστημάτων που θα γίνει σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Με ανακοίνωση στο λογαριασμό στο Facebook, ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης επισημαίνει ότι τόσο καιρό οι έμποροι ζητούσαν ένα σοβαρό lockdown και να μην είναι το εμπόριο το εξιλαστήριο θύμα.

«Τόσο καιρό ζητάμε επίμονα να κλείσουν όλα στη περιοχή μας, να γίνει ένα σοβαρό lockdown , να μην είναι μόνο το λιανεμπόριο το εξιλαστήριο θύμα! Θέλουμε να δουλέψουμε, θέλουμε να ζήσουμε! Προλάβετε να αλλάξετε τις αποφάσεις, να ανοίξει η Αγορά της Κοζάνης έστω και με click away» τονίζουν οι έμποροι.

«Εμείς αυτό που ζητήσαμε από την αρχή, είναι μια ενιαία συμπεριφορά απέναντι στο λιανεμπόριο της Κοζάνης, όπως συνέβη και σε άλλες περιοχές της χώρας που έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Πρέπει επιτέλους να βγάλουμε ένα μεροκάματο. Εδώ και 85 ημέρες είμαστε κλειστά, καθώς είμαστε η πρώτη πόλη που έκλεισε στο δεύτερο κύμα με τοπικό lockdown, ενώ από τις 90 που ανοίξαμε τον Δεκέμβριο, τις 35 λειτουργήσαμε με τη μέθοδο του click – away» τονίζει στο GRTimes ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Θανάσης Δραγατσίκας.

Και προσθέτει: «Σε όλο αυτό το διάστημα πρέπει να πληρώσουμε υποχρεώσεις, έχουμε συσσωρεύσει χρέη, τα 1.000 ευρώ αποζημίωση προφανώς και δε φτάνουν και ακόμη δεν έχουμε πάρει μια υπεύθυνη απάντηση για το τι φταίει αναφορικά με το ιικό φορτίο».

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

«Συμμετέχουμε, Διαμαρτυρόμαστε, Απαιτούμε!»

Ύστερα από έκτακτα ΔΣ που διενεργήθηκαν σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης αποφασίστηκε να γίνει Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο την Δευτέρα 12-04-2021 στις 11:00 π.μ και παράδοση ψηφίσματος στους Δημάρχους μας, τον κ. Περιφερειάρχη και τους τοπικούς Βουλευτές.

Στην προσπάθειά μας αυτή είμαστε και πάλι όλοι μαζί! Διαμαρτυρόμαστε και διασφαλίζουμε την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας!

Καλούμε όλες και όλους τους βουλευτές μας, τον κ. Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των πόλεων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης να είναι παρόντες, να αφουγκραστούν την κοινωνία, να δώσουν δύναμη στα δίκαια αιτήματά μας και να παραλάβουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Απαιτούμε την δέσμευσή τους να παραδώσουν Όλοι μαζί το ψήφισμα στον Πρωθυπουργό και να μας ενημερώσουν εγγράφως για τα αιτήματά μας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις