Κοζάνη - Λιανεμπόριο: Πιθανό άνοιγμα καταστημάτων από την επόμενη εβδομάδα

Εξελίξεις προανήγγειλε στο kedenews ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Θανάσης Δραγατσίκας, με πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου από την επόμενη εβδομάδα

Μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Απριλίου από την Πολιτική Προστασία για την πορεία της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης, ο κ. Δραγατσίκας αναφέρει πως οι αρμόδιες αρχές διαβεβαίωσαν τους καταστηματάρχες πως θα υπάρχουν εξελίξεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την επόμενη εβδομάδα στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια των καταστηματαρχών που δεν έχουν καταφέρει από τον Οκτώβριο να δουλέψουν -συμπεριλαμβανομένων και των Χριστούγεννων- και με τις τωρινές αποφάσεις αναμένεται να χάσουν για δεύτερη χρονιά το Πάσχα. Παράλληλα, ο ίδιος έθεσε το ερώτημα προέλευσης των κρουσμάτων καθώς όπως υποστηρίζει η Κοζάνη ήταν η πρώτη πόλη στη οποία εφαρμόστηκαν αυστηρά μέτρα χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρη η εστία διασποράς. Μάλιστα, ο κ. Δραγατσίκας κατήγγειλε πως από τότε ζητούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή για τη αναχαίτιση του ιού με στόχο να ελεγχθεί η κατάσταση. Ωστόσο, μόλις τώρα έχει αρχίσει ο εντατικότερος έλεγχος και οι ιχνηλατήσεις για τον εντοπισμό εστιών μετάδοσης.

«Δεν θέλουμε να ανοίξουμε με click away. Θέλουμε click inside»

Οι καταστηματάρχες της περιοχής δεν θέλουν άνοιγμα του λιανεμπορίου με click away καθώς σε πολλά καταστήματα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες ψηφιακές υποδομές. Η μέθοδος click inside είναι περισσότερο αποτελεσματική υπογραμμίζει ο κ. Δραγατσίκας διότι ακόμα και όταν εφαρμόστηκε το click away κάποια στιγμή στη περιοχή δεν είχαν τα αποτελέσματα που θα ήθελαν.

Ο ίδιος τόνισε πως με «νύχια και με δόντια» κρατάει ο Εμπορικός Σύλλογος συνάδερφούς για να μην ανοίξουν αυτόβουλα τα καταστήματα για να δουλέψουν διότι μετά από περίπου 6 μήνες αδράνειας μετατρέπεται σε θέμα επιβίωσης.

Σήμερα πραγματοποίησαν οι καταστηματάρχες συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο της πόλης για το παρατεταμένο κλείσιμο του λιανεμπορίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις