Δολοφονία Καραϊβάζ: Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα εκτιμά ο Καλιακμάνης

Στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ  αναφέρθηκε ο γνωστός συνδικαλιστής της αστυνομίας Γιώργος Καλιακμάνης, οποίος μιλώντας στο kedenews.gr προχώρησε στην εκτίμηση ότι οι δολοφόνοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα.

Του Κώστα Παππά

Ο κ. Καλιακμάνης  αναρωτήθηκε  αρχικά ,γιατί οι δολοφόνοι σκότωσαν τον Καραϊβάζ σε μια ώρα που θα υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες , αφού θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην πράξη τους κάποια άλλη στιγμή χωρίς την παρουσία μαρτύρων . Τόνισε ακόμα ότι ο δημοσιογράφος ήταν εύκολος στόχος αφού δεν οπλοφορούσε και έκανε ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο.  Εκτίμησε ωστόσο ότι το ενδεχόμενο ενός πληρωμένου συμβολαίου που  σκόπευε να κλείσει το στόμα του δημοσιογράφου είναι πιο πιθανό : «Αν είναι συμβόλαιο θανάτου υπάρχουν πάντα δύο λόγοι που εκτελείται , ο ένας είναι η εκδίκηση και ο άλλος για να κλείσουν στόματα. Πιστεύω ότι είμαστε  πιο κοντά σε αυτή την  περίπτωση , δηλαδή  επιχείρησαν να του κλείσουν το στόμα. Είναι προφανές ότι ο εντολέας έδωσε στο εντολοδόχο την εντολή ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία πιθανότητα ο Γιώργος να βγει ζωντανός».

Εκπαιδευμένος ο φονιάς

Ο κ. Καλιακμάνης μιλώντας για το προφίλ των δραστών εξέφρασε την άποψη ότι ο εκτελεστής ήταν εκπαιδευμένος  «Ο φονιάς ήταν εκπαιδευμένος και αυτό φαίνεται από το ότι για να κάνεις ένα τέτοιο εγχείρημα . Πέτυχε διάνα. Όλες οι σφαίρες στα σημεία που βρήκαν τον Γιώργο δείχνουν ότι ο εκτελεστής ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένος» τόνισε.

Πιστόλι ειδικά διαμορφωμένο για δολοφονίες

Σχετικά με το αν το πιστόλι διέθετε σιγαστήρα ο κ. Καλιακμάνης ανέφερε: «Αν είχε σιγαστήρα πρόκειται για πιστόλι που διαμορφώθηκε ειδικά για να χρησιμοποιηθεί σε δολοφονίες. Για να κάνεις σιγαστήρα σε ένα πιστόλι θα πρέπει σχεδόν να το καταστρέψεις , να κάνεις ραβδώσεις, θέλει μια επεξεργασία ειδική».

Οι εκτελεστές δίνουν όρκο θανάτου

Ο συνδικαλιστής της αστυνομίας μίλησε επίσης για τη δυσκολία εξιχνίασης τέτοιων υποθέσεων, καθώς συνήθως οι εκτελεστές , ακόμα και αν συλληφθούν μιλάνε πολύ δύσκολα για τον εντολέα τους. «Αυτοί οι  άνθρωποι συνήθως δίνουν όρκο θανάτου , γιατί το ξέρουν και οι ίδιοι ότι αν μιλήσουν για τους ανθρώπους που τους έδωσαν την εντολή μετά δεν θα επιζήσουν. Οπότε μεταξύ της φυλακής και του θανάτου τις περισσότερες φορές διαλέγουν τη φυλακή».

Περισσότερα σε Ειδήσεις