Πάσχα: Με self test ανοίγουν εστιατόρια και καφετέριες - Όλες οι πληροφορίες

Αναμένεται να γίνει άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα, με αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό - Λειτουργία αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους

Ήδη από τις αρχές Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τριτολογία του στη συζήτηση για την πανδημία στη Βουλή, είπε πως η εκτίμησή του είναι ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα. Βέβαια το παραπάνω σενάριο μπορεί να επαληθευθεί μόνο εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και οι ειδικοί ανάψουν το «πράσινο φως».

«Ίσως η εστίαση ανοίξει πριν από τον τουρισμό»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη. «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή», τόνισε μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ωστόσο, έκανε σαφές πως θα ξεκινήσει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους, ενώ σημείωσε ότι το άνοιγμα της εστίασης ίσως να προηγηθεί αυτό του τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας ξεκινά επίσημα στις 14 Μαΐου.

Την ίδια εκτίμηση, για άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα, κατέθεσε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Γ. Σταμπουλίδης.

«Ο καιρός είναι σύμμαχός μας. Έχουμε κάνει και ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί ο εξωτερικός χώρος πολλών μαγαζιών. Θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες», είχε αποκαλύψει προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο OPEN.

Εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους την Τρίτη του Πάσχα. Σε κάθε περίπτωση, όπως προαναφέρθηκε, το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με αυστηρά μέτρα για τους εργαζομένους και τους πελάτες (self tests, αποστάσεις), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει μειωμένο ωράριο.

Μετακινήσεις εκτός νομού 

Για το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι μετακινήσεις εκτός νομού για Πάσχα στο χωριό μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, λέγοντας πώς κάτι τέτοιο θα ήταν ρίσκο, ενώ χαρακτηριστικά είπε «μη με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα θα είμαι ο κακός της παρέας».

Με ένα άνοιγμα θα αρχίσει να ξανά φουντώνει

Ο ερευνητής ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλέπει η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί εντούτοις το πρόβλημα είναι ότι ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει, εκτιμώντας πως το άνοιγμα των μετακινήσεων θα ήταν ρίσκο στην προκειμένη φάση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις