Κεραμέως: Το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν ακόμη εισηγήσεις από την επιτροπή για το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης και όπως φαίνεται μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Συνδέσεις» σχετικά με το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων αλλά και τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν από φέτος στην εκπαίδευση. Ειδικότερα, η ίδια ανέφερε πως οι μαθητές θα μπορούν, αν καταθέσουν παράλληλα δυο μηχανογραφικά, ένα για εισαγωγή στα πανεπιστήμια μέσω των πανελληνίων και ένα για εισαγωγή σε δημόσια ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους.

Δεν υπάρχει εισήγηση στην επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των λοιπών βαθμίδων ακόμα, «η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα», ανέφερε η κ. Κεραμέως. Προτεραιότητα έχουν κι άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε.

Πέρυσι, έγιναν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή και προχωράει η προκήρυξη 10.500 διορισμών στη γενική εκπαίδευση, επισήμανε η υπουργός.

Επίσης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο «νέο θεσμικό πλαίσιο αναβάθμισης της λειτουργίας των ΑΕΙ», σε ζητήματα εξωστρέφειας στα προγράμματα σπουδών, μεγαλύτερης εσωτερικής κινητικότητας, σύμπραξη πανεπιστήμιων με άλλους φορείς.

Για τα σχολεία ετοιμάζονται νομοθετήματα σχετικά με την αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, τη διεύρυνση αρμοδιοτήτων διευθυντών και εκπαιδευτικών, μεγαλύτερη ελευθερία των σχολείων, εξήγησε η κ. Κεραμέως.

Περισσότερα σε Ειδήσεις