Σύγχρονο αναρροφητικό σάρωθρο παρέλαβε ο Δήμος Τοπείρου

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή ενός σύγχρονου αναρροφητικού σαρώθρου δυναμικότητας 1,6 m3 στον Δήμο Τοπείρου έπειτα από σχετικό ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Η χρηματοδότηση για την προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το αναρροφητικό σάρωθρο του Δήμου μας είναι ολοκαίνουργιο, πρόσφατης κατασκευής και από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά μοντέλα. Το νέο μηχάνημα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 40 km και είναι ευέλικτο αφού ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ιδιομορφίες που παρουσιάζει η σάρωση δημοτικών οδών και πλατειών.

Η προσθήκη του ενισχύει σημαντικά το στόλο Μηχανημάτων Έργου του Δήμου μας και παράλληλα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και πιο ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών καθαρισμού στο οδικό δίκτυο, στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής μας.

σάρωθρο, Τόπειρος

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, στο οποίο κεντρική θέση έχει και η αναβάθμιση του εξοπλισμού καθαριότητας. Προχωρήσαμε στην προμήθεια ενός σύγχρονου αναρροφητικού σαρώθρου μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ενώ σύντομα παραλαμβάνουμε από το ίδιο πρόγραμμα ένα ανοιχτό φορτηγό όχημα έως 3,5 ton για την αποκομιδή και μεταφορά ογκωδών απορριμμάτων. Πρόκειται για σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της καθαριότητας με συνολικό προϋπολογισμό 150.000 ευρώ περίπου. Αναμένουμε ότι με την συμβολή των εργαζομένων και τη συνεργασία των συμπολιτών μας αυτή η προσπάθεια μπορεί να οδηγήσει σε αναβάθμιση της καθαριότητας στον Δήμο μας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις