Η Εκκλησία κατέθεσε τις προτάσεις της για το Πάσχα και περιμένει την Κυβέρνηση

Τις προτάσεις της προς την Κυβέρνηση για την λειτουργία των ναών κατά την περίοδο της Μεγάλης εβδομάδας κατέθεσε η Εκκλησία. Αυτές οι προτάσεις διατυπώνονται λίγες ημέρες πριν από την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την επόμενη εβδομάδα, η οποία και θα καθορίσει την στάση της Εκκλησίας στο θέμα

Tου Κώστα Παππά

Σε επιστολή που απέστειλε προς το Υπουργείο Παιδείας η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να αλλάξουν οι σχετικές διατάξεις που επιτρέπουν αυτή τη στιγμή 1 άτομο ανά 20τ.μ στους ναούς σε 1 άτομο ανά 15 τ.μ Στην επιστολή αυτή η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προτείνει επίσης την μεταβολή τους ισχύοντος μέτρου για τον μέγιστο αριθμό πιστών από 20 σε 100 και μόνο για τους ναούς που υπερβαίνουν τα 1500 τ.μ.

Η Εκκλησία στην επιστολή της αυτή κάνει λόγο και για την ανάγκη να επιτραπεί να παραμένουν στους αύλειους χώρους των ναών οι πιστοί κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Η πρόταση αυτή άλλωστε έχει υποστηριχθεί και από μερίδα λοιμωξιολόγων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν ευνοείται η διασπορά του ιού στους εξωτερικούς χώρους, όταν λαμβάνονται οι κατάλληλες αποστάσεις.

Πιθανή συνάντηση Αρχιεπισκόπου - Πρωθυπουργού

Την ίδια στιγμή ούτε από την Κυβέρνηση , ούτε από την Εκκλησία δεν αποκλείεται μια νέα συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε την επόμενη εβδομάδα όταν και θα συνέλθει η ΔΙΣ να υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα των κυβερνητικών προθέσεων σε σχέση με το θέμα της λειτουργίας των ναών.

Το «μπαλάκι» στην Κυβέρνηση

Πληροφορίες του kedenews.gr αναφέρουν ότι η Εκκλησία τηρεί μια στάση αναμονής χωρίς να υπάρχει διάθεση να ανεβάσει τους τόνους, υποστηρίζοντας πάντα την οδό του καλόπιστου διαλόγου. Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εκκλησία δεν είναι παρατηρητής των γεγονότων και μάλιστα σε ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της, αλλά έχει λόγο για τα ζητήματα αυτά. Στην Κυβέρνηση συνεκτιμούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις ανάλογες προβλέψεις που υπάρχουν για την εξέλιξη της πανδημίας μέχρι το Πάσχα και πλέον επεξεργάζονται και τις προτάσεις της Εκκλησίας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις